- hirdetés -

Az orosházi vívók Veszprémben léptek pástra országos versenyeken.

A Zsoldos Péter Orosházi Vívó Egyesület tagjai mellett veszprémi, nagykanizsai, soproni, szigetszentmiklósi és budapesti csapatok léptek pástra Veszprémben május 18-19-én a Kard Országos Diákolimpia Vidékbajnokságon.

A versenyen a serdülő vidékbajnokság mellett rendezték a Diákolimpia V. korcsoportjának döntőjét is az 1995. január után született gyerekeknek. A diákolimpián induló versenyzők az orosházi vívó egyesület mellett a Táncsics tehetségközpontot is képviselték. Minden versenyszám két csoportkörből állt, majd következett a táblás egyenes kieséses rendszer!

A versenyzők teljesítményét Nagy Nándor edző értékelte.
– A vidékbajnokságon Ecsédi Ádám a csoportkörből szép teljesítménnyel hamar táblára írta magát, a négy közé jutásért azonban 15/8 -ra kapott ki Kanizsai ellenfelétől, végül 6. lett. Havasi Viktória újonc korú versenyzőként eggyel magasabb korcsoportban indult. A csoportkört nehézkesen kezdte, végül a 8 közé magabiztos 15/5-ös győzelemmel jutott tovább. Sajnos innen ő sem tudott tovább lépni, 15/5 -re kapott ki ellenfelétől, aki később meg is nyerte ezt a versenyszámot. Viki összesítésben 7. lett.

Nagy Nándor edző (k) tanítványaival (Fotó: egyesület)

– A Diákolimpián Simon Tamásnak sajnos nem ment a versenyzés, rossz passzban volt, így nem is ért el jó eredményt. Székács Kamilla a csoportkörben hullámzó teljesítményt nyújtott, de a 8 közé szép munkával, 15/8-as győzelem került. De ő sem tudott tovább lépni, 15/8 -ra kapott ki ellenfelétől, végül a 7. helyen zárta a versenyt. Összességében nagyon elégedett vagyok, tanítványaim hozták az elvárt teljesítményt. Szépen küzdöttek, kemény asszókat láthattunk – mondta Nagy Nándor.

Az egyesület június 2-3-án  4 fővel egyéni és csapat számban is elindul Győrben a Felnőtt Amatőr Vívó Versenyen, ami a szezon utolsó versenyszáma.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.