- hirdetés -

Az orosházi szivacskézis lányok éremmel tértek haza a Pünkösd-kupáról.

Az Eötvös József Katolikus Iskola két csapattal képviseltette magát a 13. alkalommal megrendezett kalocsai utánpótlás-tornán. Mindkét együttes a 2003-as korcsoportban szerepelt, ahol 11 csapat küzdött a helyezésekért. Az orosháziak „A” csapatában 2003-as születésű gyerekek játszottak, míg a „B” gárda 2004-2005-ös kislányokból állt, a lányok valamennyien az Orosháza KSC játékosai.

Az „A” csapat mérkőzésről mérkőzésre javuló teljesítménnyel, veretlenül szerezte meg a csoportelsőséget. A döntőre már elfáradtak a lányok, de így is tisztességgel helytálltak a jó erőkből álló Kozármisleny együttesével szemben, így életük első rangos tornájáról ezüstéremmel tértek haza az orosházi gyerekek.
A torna gólkirálynői címét a 2003-as korosztályban az orosházi Buczku Bonita nyerte el.

Mérkőzések:
Eötvös „A” – Szigetszentmiklós 21-10
Eötvös „A” – Vecsés 16-6
Eötvös „A” – Tolna 14-8
Eötvös „A” – Kozármisleny „C” 17-6
Eötvös „A” – Kozármisleny „B” 11-7
Eötvös „A” – Kozármisleny „A” 11-19

Az „A” csapat tagjai: Hie Henrietta, Vígh Napsugár (kapusok), Angyal Gabriella, Buczku Bonita, Horváth Dorisz, Mészáros Fanni, Tóth Zsanett. Edző: Pappné Horváth Zsuzsanna.

Közös képen az orosházi szivacsézilabdás lányok (Fotó: Ádászné A. Katalin)

A „B” csapat lányai két győzelemmel és két vereséggel zárták a csoportküzdelmeket, így csoportharmadikként az 5. helyért játszhattak. A helyosztón végül vereséget szenvedtek a Tolna együttesétől, de a megszerzett 6. hely is igen szép eredmény az 1-2 évvel idősebb mezőnyben.

Mérkőzések:
Eötvös „B” – Szentes 10-7
Eötvös „B” – Kozármisleny „D” 19-2
Eötvös „B” – Dorog 3-13
Eötvös „B” – Kozármisleny „A” 5-17
Eötvös „B” – Tolna 3-20

A „B” csapat tagjai: Vizslár Gvendolin (kapus), Ádász Katalin, Forrás Réka, Gábor Fanni, Osztás Aida, Tenkes Ivett, Varga Patrícia, Verasztó Valentina. Edző: Pappné Horváth Zsuzsanna.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.