- hirdetés -

A kistérségi gyermekjóléti központ látókörébe tartozó családokat hívták gyermeknapi rendezvényre szombaton a VASEX udvarára, a Budapest Bankkal közös szervezésben.

A bank évente kétszer rendezi meg a Törődés napja elnevezésű akcióját, amikor a társadalmi szerepvállalás jegyében adakoznak. Ezen a napon olyan gyerekeket juttattak élményhez, akiknek az anyagi nehézségek miatt sokkal szerényebb lett volna a gyereknapjuk: ingyen ugrálóvár, játszóház, lovaskocsizás várta őket. A felnőtteknek a bank munkatársai pénzügyi tanácsadással szolgáltak, Illyés Gábor és csapata délre megfőzte az ebédet, és mindenkit asztalhoz invitáltak.

– A Budapest Bank erre az alkalomra mintegy 100 ezer forintot szánt – adja meg a számadatokat Fekécs Levente fiókvezető – nagyjából 100 embert hívtak meg a központ munkatársai, akik a mi kollégáinkkal közösen, valamint a VASEX dolgozóival együtt dolgoztak azon, hogy ez a rendezvény létrejöjjön.

A nehéz sorsú gyerekek is önfeledten játszhattak (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Örömmel vettük a megkeresést a bank részéről – hangsúlyozza Polyák János, a VASEX ügyvezetője. – Három gyermeket nevelünk mi is, tudjuk, manapság milyen nehéz boldogulni, és azonnal igent mondtunk arra, hogy ezt a lehetőséget megadjuk azoknak a szülőknek, akik nem tudnák gyermekeiknek biztosítani az ilyen fajta szórakozást. Szívesen vettek részt benne munkatársaink is, örültünk, hogy segíthettünk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.