- hirdetés -

Határon átnyúló program keretében fejlesztenék a vidéket.

A magyar-román határ menti térségben négy megye vállalkozói együttműködésére nyújt lehetőséget egy uniós pályázat, amelyben az Orosházi Gazdakörnek is jelentős szerepe van – tudtuk meg Horváth József elnöktől.

A Magyarország-Románia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében Csongrád, Békés, illetve Arad és Temes megyéből turizmusban és vidékfejlesztésben érdekelt vállalkozók, önkormányzatok részére szakmai találkozókat, rendezvényeket, fesztiválokat, konferenciákat szerveznek a következő egy évben. A projekt keretében a négy megye területén előállított, az adott területre jellemző mezőgazdasági termékek, élelmiszerek jegyzékét állítják össze és publikálják nyomtatott és elektronikus formában, és azokat népszerűsítik a határ mindkét oldalán, illetve a régió határain túl is.

A négy megye kulturális vagy valamilyen mezőgazdasági, élelmiszer-ipari termékhez köthető rendezvényének eseménynaptárba gyűjtése, publikálása szintén feladat, valamint a vendéglátóhelyek adataival jelentetnek meg katalógust. A szakmai irányításban a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara ( Hódmezővásárhely) és a Temesvári Egyetem Mezőgazdasági és Állategészségügyi Kara is részt vesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.