- hirdetés -

Világcsúccsal lett Európa-bajnok Szlovéniában Csizmadia Dávid.

Csizmadia Dávid, 21 éves orosházi egyetemista az erőemelő sportág fekve nyomó szakágában világcsúccsal Európa-bajnok lett Szlovéniában. A bajnokot a kezdetekről és a tervekről kérdeztük.

Csizmadia Dávid (Fotó: Betkó Tamás)

– Három évvel ezelőtt szülővárosomban, Orosházán lementem a Toldi SE konditermébe, ahol Musztafa Imre edző instrukcióit követve egyre jobb kondícióba kerültem. Ez inspirált arra, hogy versenyszerűen űzzem ezt a sportágat. Másfél éve Budapesten az egyetem konditermében, mint aktív sportoló folytattam az erőemelést. Egyéni versenyzőként indulok a versenyeken.

– Az utóbbi két versenyen óriási sikereket értél el.

– Április 29-én rendezték Komáromban a női-férfi erőemelő- és fekve nyomó magyar bajnokságot. Junior kategóriában, a 75 kg-osok súlycsoportjában első lettem, 155 kg-ot nyomtam. Ezután következett május 13-19. között Szlovéniában a GPC nemzetközi szervezet által rendezett Európa-bajnokság, ahol szintén a junior korosztályban világrekorddal, 157,5 kg-ot nyomva aranyérmet szereztem.

– Magasra tetted a mércét.

– Ezt lehet még emelni, ugyanis november 6-11 között egy másik világszervezet, a WPC keretein belül Las Vegasban lesz a világbajnokság. Minden ország súlycsoportonként és korcsoportonként három-három versenyzőt delegálhat. Úgy gondolom, hogy eredményeim alapján ott a helyem a mezőnyben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.