- hirdetés -

A személyi jövedelemadó befizetéséhez csekket a NAV-tól kell igényelni.

Az ügyfeleknek kell csekkeket igényelni a 2011. évi személyijövedelemadó-fizetési kötelezettség részletekben történő megfizetéséhez ettől az évtől a NAV-tól.

– Amennyiben az adózó nem folytat vállalkozási tevékenységet és nem kötelezett általános forgalmi adó fizetésére, valamint a bevallásában szereplő fizetési kötelezettsége nem haladja meg a 100 ezer forintot, az szja-bevallásában (1153) jelölheti, hogy kíván-e élni a maximum 4 havi részletekben történő kiegyenlítés lehetőségével. A részletekhez szükséges készpénz-átutalási megbízásokat (csekkeket), az első befizetési határidő előtt, a NAV-tól meg kell igényelnie, mivel azt nem postázzák automatikusan – tudtuk meg Jegyinák Attilától, Dél-alföldi Regionális Adó Főigazgatósága sajtóreferensétől.

Az első részlet befizetésének határideje május 21, a további részleteket június 20-ig, július 20-ig, illetve augusztus 21-ig kell megfizetni, attól függően, hogy hány havi részletfizetést jelöltél meg a bevallásban. Feladás előtt a készpénz átutalási megbízás közlemény rovatában az azonosító jelet feltétlenül tüntesd fel!

Csekkek és további információkat az ügyfélszolgálati irodákban kaphatsz, illetve az adóhatóság honlapján találsz. A bevallások elkészítésére és beadására alig két hét van, ezen az oldalon megtalálod a legfontosabb információkat, amelyeket az idei bevallás elkészítése során mindenképpen érdemes figyelembe venned.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.