- hirdetés -

Jelentősebb benzinár-eséssel számolhatunk pénteken. A benzin mintegy bruttó 10 forinttal lesz olcsóbb, a gázolaj literje bruttó 5 forinttal kerül kevesebbe.

Jelentős üzemanyagár-csökkenést prognosztizált a Portfolio.hu május elejére. Úgy tűnik, bejött az előrejelzés, péntektől ugyanis a MOL bruttó tíz forinttal csökkenti a benzin, öt forinttal pedig a gázolaj nagykereskedelmi listaárát – közölte a Portfolio.hu. Az olajtársaság a benzin literjét bruttó 422,6, a gázolajét pedig bruttó 420,6 forintért adja majd a kiskereskedőknek, az autósok hozzávetőleg hasonló mértékű csökkenéssel számolhatnak.

Péntektől 10 forinttal olcsóbban tankolhatunk (Archív fotó: Melega Krisztián)

Az egyes kutak árképzése eltérő, megnéztünk néhány orosházi benzinkutat, mennyi most az üzemanyag. A két Shell kúton a benzin (Euro 95) literje 447 forint, a gázolaj árában eltérés mutatkozott, igaz, csak 1 forint: az egyik kúton 440 literje, a másikon 441. Olcsóbb ennél a MOL, két orosházi kúton 445-ért tankolhatunk egy liter benzint, gázolaj esetében itt van egy forintnyi eltérés, az egyik kúton 439, a másikon 438 literje. A Lukoil árai a leginkább kedvezőek: csütörtökön a benzin ára 437 Ft/liter, a gázolajé pedig 430.

Az árakból és a Portfolio előrejelzéséből kiindulva péntektől 427 és 437 forint között tankolhatunk majd benzint Orosházán, gázolaj esetében a két szélső érték 420 és 431. A Portfolio számításai szerint a benzint átlagosan 439-440 forintos, a gázolajat pedig 437-438 forintos literenkénti áron tankolhatjuk majd holnaptól, az okokat pedig abban látják, hogy a forint jelentős erősödött, a benzin dollárban mért jegyzési ára pedig csökkent.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.