- hirdetés -

Három versenyen vettek részt a hétvégén az orosházi birkózók, az idei év egyik legfontosabb megmérettetésén Orosházára került a csapatbajnoki cím is.

Szombaton rendezték meg a Junior Szabadfogású Magyar Bajnokságot. A versenynek Szigetszentmiklós volt a házigazdája, ahol összesen 73 fiú és 31 leány mérte össze tudását. Az orosházi birkózók nagyon nagy akarattal vágtak neki az idei év egyik legfontosabb versenyének. A tíz indulóból öt súlycsoportban lett döntősünk, négyben el is hoztuk a magyar bajnoki címet. A leányoknál Kovács Alexandra mellett Németh Éva minden mérkőzését tussal nyerte meg, és lett aranyérmes, míg a fiúknál Kránitz Adrián és Kelemen Zsolt ellentmondást nem tűrően lépett tovább az ellenfelein és szerezte meg a bajnoki címet.
Az eredményhirdetéskor került fel a korona az orosházi birkózók teljesítményére: a csapatversenyben is sikerült megszerezniük az első helyett magunk mögé utasítva a Vasas és a Csepel csapatát.

Fiúk:
55 kg Kelemen Zsolt I. hely
60 kg Kránitz Adrián I. hely
66 kg Sepeczán János V. hely
84 kg Pusztai Tibor II. hely
96 kg Mátyási Tamás III. hely

Leányok:
48 kg Kovács Alexandra I. hely
67 kg Németh Éva I. hely

Csapatverseny végeredménye:

I. Orosházi Spartacus 25 pont
II. Vasas SC 23 pont
III. Csepel BC 19 pont

Felkészítő edzők: Hangya János, Ifj. Jeszenszky László.

Diákolimpiai bajnokok

Pénteken és szombaton Tatabánya adott otthont a korosztályos Szabadfogású Diákolimpiáknak. A két versenynapon összesen 377 sportoló indult harcba a bajnoki címért. Orosházáról 12 fiatal képviselte a Spartacus birkózó klubot. Az egyesülettől megtudtuk, a fiúk kitettek magukért, négyen is beverekedték magukat a döntőbe. A diákolimpiai bajnoki cím elnyerése végül Rácz Richárdnak és Szél Balázsnak sikerült.

Eredményeik:
Diák I. korosztály:

32 kg Rácz Richárd I. hely
42 kg Bojtor Gellért V. hely

Serdülő korosztály:
42 kg Villim István III. hely
50 kg Ladjánszki Ádám II. hely
54 kg Rácz György II. hely
58 kg Hódi Kevin III. hely
63 kg Szél Balázs I. hely
+85 kg Bánfi Richárd V. hely
Felkészítő edzők: Hangya János, Ifj. Jeszenszky László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.