- hirdetés -

Több százan döntöttek úgy, hogy toronyból szemlélik a várost vasárnap. A Tornyok napja idén is népszerű volt, azonban a szervező Oros-haza Baráti Kör elvesztette a fonalat.

De induljunk az elejéről, miután az Oros-haza Baráti Kör megkapta a tornyok kulcsait. A negyedik alkalommal megszervezett Tornyok napján már az előkészületek alatt gyűltek az érdeklődők az evangélikus torony kerítése mellett, a 14 órai kezdéskor már sor állt az ajtó előtt, és az időjárás is kedvezőbb volt, mint tavaly. Kicsiktől a nagyokig, széles volt az érdeklődők palettája, akadt, akit bátorítani kellett, akadt, aki visszafordult, voltak néhány hónapos csöppségek, akik apa karjában/anya hátán törtek a magasságokba, a legidősebb toronymászó pedig 74 éves volt.

A templomok mindegyike szinte folyamatosan tele volt – olvasható az Oros-haza Baráti Kör honlapján. Az evangélikus torony külső kerengője igen népszerű volt, az egyházközség a közelmúltban újította fel, így látogathatóvá vált a torony. Igaz, a felújítás ténye a magasságtól tartóknak nem volt jelentős segítség, de a csodálatos panoráma mindenképp megérte a félelmekkel való szembenézést.

Toronyból kémlelték a várost (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

A református templomban a harangok előtt készültek a fotók, a katolikusban a harangok között kellett bujkálni. A rákóczitelepi evangélikus templomot is sokan felkeresték, Gyopárosfürdőn pedig a víztorony kilátójából fanfárral invitálták a fürdőzőket az Orosházi Fúvószenekar trombitásai.

Ha szeretnétek a nyilvánossággal is megosztani a Tornyok napján készült fotóitokat, akkor küldjétek be az oroshazabaratikor@gmail.com címre.

Az evangélikus templomnál játék is várta a toronymászókat: várakozás közben az orosházi harangokról összeállított kérdéssoron törhették a fejüket. Az ügyesek helytörténeti kötetekkel gazdagodtak.

A baráti körösök a nap folyamán elvesztették a fonalat és nem is találták meg, ez délután 5 körül és mintegy 230 látogatónál történt, a fonal alatt pedig a pontos látogatószámot értjük. Ennek okán nem tudják megmondani, hogy mennyien vettek részt az idei rendezvényen, a baráti körösök hozzávetőleg 400 látogatóra tippelnek – az biztos, várakozáson felüli volt az érdeklődés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.