- hirdetés -

Szófiában nem sikerült kiharcolnia az olimpiai részvételt az orosházi birkózónak, két lehetősége azonban még van.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Club versenyzője, a 96 kg-os Kiss Gergely győzelemmel kezdte a birkózók Szófiában zajló szabadfogású olimpiai selejtezőjét.

Kiss Gergely (kék) orosházi csapattársával, Szél Dáviddal edz (Archív fotó: Melega Krisztián)

Kiss rögtön az első párban szőnyegre lépett és könnyedén, tusgyőzelemmel intézte el a görög Grigoriosz Kriaridiszt. Az első menetet még csak 1-0-ra nyerte meg egy lábfogásból indított mögékerüléssel, de a folytatásban előbb riválisa lábát elkapva hátára döntötte ellenfelét, majd a földön megforgatta és leszorította a két vállát.

A folytatásban a 2001-ben világ-, 2008-ban Európa-bajnok grúz Georgij Gogselidze következett, aki már nagy falatnak bizonyult. Kiss nem is tudta felvenni vele a versenyt, mert riválisa nemcsak ledöntötte, hanem kedvére pörgette és billentette ki őt, míg nem két vállát leszorítva tusgyőzelmet aratott már az első menetben.

A szófiai versenyen az szerez olimpiai kvótát, aki a döntőbe kerül, ez most Gergelynek nem jött össze. Elkeseredésre azonban nincs ok, Gergőnek még két lehetősége maradt: jövő hétvégén a kínai és a két hét múlva esedékes helsinki kvalifikációs verseny.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.