- hirdetés -

A Fradi orosházi kapusát, Jova Leventét mi másról, mint a fociról kérdeztük. Kiderült az is, hogy OrosCafén követi az OFC meccseit. 

Jova Levente, a 20 éves orosházi srác az OMTK kölyök csapatában kezdte a labdarúgást, majd Békéscsabán, Agárdon át jutott el a Ferencváros kapujáig. Eddigi sikeres karrierjéről beszélgettünk vele a napokban.

– Szívesen látott vendég vagy egykori általános iskoládban, a Vörösmartyban.

– Mindig örömmel jövök vissza a régi iskolámba, és találkozom egykori tanáraimmal. Húsvét miatt két nap pihenőt kaptunk, az ünnepet Orosházán, családi körben töltöttem. A rokonság hölgy tagjai természetesen nem maradtak szárazon.

Levente a vörösmartys diákok körében (Fotó: iskola)

– Ősszel harmadik számú kapusból léptél elő első számúvá. Ekkor zsinórban 9 NB I-es mérkőzésen őrizted a Ferencváros hálóját, négyszer gólt sem kaptál. Aztán jött az a bizonyos bús emlékű Békéscsaba elleni kupameccs. 11-es, kiállítás, kiesés. Akkor kevesen gondolták, hogy ilyen gyorsan talpra állsz.

– Szerencsére továbbra is élvezem a szakmai stáb bizalmát, ami további erőt ad a folytatáshoz.

– Télen elmondhattad, hogy Amerikából jöttem…

– Detroitban és Dallasban vettünk részt egy-egy tornán. A helyi szervezők „jóvoltából” felemásra sikeredett a túra, de szakmai szempontból hasznosnak értékelem. A kint élő magyarok szeretetét lépten-nyomon éreztük.

– Néhány nappal a zalaegerszegi győzelem után milyennek látod a csapatot?

– Látszik már a csapaton Détári Lajos munkája, ami az eredményekben is megnyilvánul. Sajnos az őszi szereplésünk miatt ez a szezon már elment, a középmezőny elejére várom a bajnokság végén a Fradit. A következő szezonban cél a dobogó! A szerződésemet télen újítottunk, 2015-ig a Ferencváros labdarúgója vagyok.

– Figyelemmel kíséred az Orosháza FC eredményeit?

– Természetesen. Néhány játékossal, Petneházi Márkóval, Juhász Norbival , Molnár Tamással telefonon tartjuk a kapcsolatot. Az Oroscafén pedig hétről-hétre olvasom a csapat mérkőzéseit.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.