- hirdetés -

Iskolanyitogató foglalkozásra várta a leendő elsősöket az Eötvös József Katolikus Általános Iskola. A programsorozat harmadik eseménye a „Sportolni jó!” címet kaptak, a gyerekek játékos feladatokon keresztül ismerhették meg az intézmény által nyújtott lehetőségeket.

Nyílt napra érkeztek az óvodások és szüleik február 27-én az Eötvös iskola sportcsarnokába, hogy megismerkedjenek az iskola sportolási lehetőségeivel. A „Sportolni jó!” elnevezésű délutánon a gyerekek már a bemelegítés előtt kíváncsian vették kezükbe a kosárlabdát, kézilabdát, próbálgatták az akadályokat.

– Évek óta tartjuk már ezeket az iskolanyitogató foglalkozásokat, most egy sportos délutánra hívtuk a leendő első osztályosokat. A program során különféle játékos feladatokkal készültek a kollégák, kúszás, mászás, Tarzan-hinta, akadályfutás, kosárra dobás, foci és kézilabda. Igen színes volt a program. Az a tapasztalat, hogy egyre többen és szinte minden óvodából érkeznek már gyerekek, sokan érdeklődnek az iskola iránt. A sportos délutánt kiváltképp szeretik az óvodások, a mai eseményt is nagyon várták már – mondta Birkás Istvánné, az Eötvös József Általános Iskola pedagógusa.

A rövid bemelegítés után a gyerekek elindulhattak az akadálypályán, először mászni kellett, majd nagyokat ugrani, hogy ne döntsék fel az akadályokat. Ezután jött a kötélen való hintázás, majd rák- és pókjárásban kellett eljutniuk a következő állomásra, ahol kosárra dobni tanította őket Érdiné Molnár Márta tanárnő. A pálya utolsó két állomásán fociztak, majd a kapura felszerelt két karikába kellett bedobniuk a kézilabdát. Amíg a gyerekek az akadálypályán voltak, addig a szülőknek lehetősége volt megnézni az új birkózó csarnokot, így teljes képet kaptak az intézmény nyújtotta lehetőségekről.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.