- hirdetés -

Újabb öt évre választották meg az Orosháza-Gyopárosfürdőért Idegenforgalmi Egyesület élére Nagy Lászlónét.

Öt évvel ezelőtt, 11 taggal alakult meg az Orosháza-Gyopárosfürdőért Idegenforgalmi Egyesület. Legfontosabb célja a turisztikai vállalkozások összefogása, közös együttműködés, Orosháza-Gyopárosfürdő népszerűsítése. Az egyesület újraválasztott elnökével, Nagy Lászlónéval beszélgettünk.

Hogyan tudná összefoglalni az elmúlt öt év eredményeit?

– Az elmúlt időszakban tagjaink száma megduplázódott. Mindegyikük szívén viseli városunk, valamint Gyopárosfürdő és a térség szépségeinek, értékeinek népszerűsítését, közvetítését. Évekkel ezelőtt az ország számos pontján sokan még nem ismerték e hely értékeit, az idők folyamán azonban sikerült ezen változtatnunk. Az eltelt évek alatt a sok munka gyümölcse beérett, hisz például a legutóbbi budapesti Nagy Utazási Kiállítás néhány napja alatt nagyon sokan megfordultak Gyopárosfürdő standjánál. Ez nem jelenti azt, hogy innentől kezdve karba tett kézzel ülhetünk, nagyon sok még a tennivalónk, hogy ezt továbbra is tartani tudjuk. A hazai mellett a külföldi piacon (román, szerb, szlovák) is erősítenünk kell helyünket, kapcsolatokat keresni, jelen lenni. A népszerűsítés mellett fontos célunk még, hogy mindezt megtöltsük tartalommal.

Nagy Lászlóné

Mi mindent tett az egyesület az elmúlt öt évben Orosháza-Gyopárosfürdő népszerűsítésért?

– Szinte minden belföldi turisztikai kiállításon jelen voltunk, ahol pedig éppen nem voltunk ott, oda kiadványokat juttattunk el. Mindezek mellett külföldi kiállításokon is bemutatkoztunk több alkalommal, most éppen Aradra készülünk, ahol jövő héten egy négynapos kiállítást rendeznek. Minden évben jelen vagyunk a budapesti hazai kiállításon, három éve pedig már a nyugdíjas expón is ott vagyunk. Örömmel mondhatom, hogy mindenhol népszerű volt a standunk.

Milyen terveik vannak a jövőre nézve?

– Szeretnénk a tó környékét rendbe tenni, hogy kényelmesen körbejárható legyen gyalogosan, kerékpárral, babakocsival. Egy játszótér megvalósítása is a terveink között szerepel. Feladatunk még a Tourinform iroda környékének megszépítése, a programgazdák népszerűsítése, illetve az irodában berendezett mini galériában olyan művészek alkotásaiból tervezünk kiállításokat, akik nem ismertek Orosházán. Erősíteni szeretnénk a romániai jelenlétünket, és további kapcsolatokat keresni. A vendéglátósok közreműködésével a gasztronómia terén is vannak elképzeléseink. Az egyesület által működtetett Tourinform iroda tekintetében is vannak feladataink, hisz sokan még mindig nem igazán tudják, mi is valójában az iroda feladata. Népszerűsítenünk kell a helyiek és az idelátogatók körében is, hisz rengeteg információt szolgáltat és fontos közvetítő szerepet tölt be a helyi, kistérségi és országos rendezvények, programok, kikapcsolódási lehetőségek tekintetében egyaránt. Amivel nem vagyunk megelégedve, és jól lenne, ha változna, az a vendégéjszakák növekedése, ezért még tennünk kell. Ha van egy jó ötlete bárkinek, ami a lehetőségekhez képest megvalósítható, azt nagy örömmel vesszük. Ha szeretne ebben a munkában valaki részt vállalni, szívesen látjuk egyesületünkben.

A tervek, elképzelések megvalósításához honnan tudják biztosítani az anyagi forrást?

– Egyesületünk nem jöhetett volna létre, és a felvállalt célok megvalósítását nem tudtuk volna végrehajtani az önkormányzat támogatása nélkül, amit mindig igyekszünk hasznosan felhasználni. A kapott támogatást többek között a Tourinform iroda fenntartására, kiállításokon való részvételre, prospektusokra, szórólapokra, kiadványokra, belföldi és külföldi reklámokra fordítjuk.

Milyen érzés, hogy újra megválasztották az egyesület élére?

– Megtiszteltetés számomra. Öt év hosszú idő, nem mondom, volt közte nehéz időszak is, de úgy gondolom az a tenni akarás, lelkesedés, ami még mindig bennem van, még elég lesz egy pár évre. Öröm számomra, hogy olyanokkal vagyok körülvéve, akikkel nagyon jó együtt dolgozni, hisz ez az összefogás visz minket előre egy célért, és ez a legfontosabb.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.