- hirdetés -

Dr. Laurinyecz Mihály plébános gondolatai húsvét kapcsán.

Egyre több „tojást hozó” állatkával találkozom az világban, melyek lényege az ajándékot rejtő feladat. Igen, a tojás ősi vallási szimbólumként egy végtelen titkot, a feltámadást, az újjászületést rejti magába. Mégsem a tyúk, kakukk, vagy bármi más „hozza” el ezt az ajándékot a hívő keresztény embernek, hanem az áldozati „Bárány”, aki a fán függött. Szeretetből és önként, hogy azonosulni tudjon minden szenvedő, kiszolgáltatott emberrel. Az Ő személye, Jézus Krisztusé, az igazi és teljes húsvéti üzenet.

Nem egy mondat, hanem egy élet, egy életforma: így néz ki az Isten szeretete. Együtt érez, azonosul velünk. És minél jobban sikerül ez nekünk is egymással, annál többet élnünk meg Húsvét ünnepéből. Ezért látogassuk barátainkat, rokonainkat, ismerőseinket az ünnep kapcsán, de tudatosan keresve a kapcsolatot a rászorulókkal is, hogy egyre jobban hasonlítsunk az együttérző Isten Fiával. Legyen a locsolkodás is alkalom arra, hogy személyesebb beszélgetést kezdeményezzünk azokkal, akiket meglátogatunk. De a vendéglátók is merjenek kérdezni életünkről, hogy ezáltal is érezzük: összetartozunk, fontosak vagyunk egymásnak.

A jézusi példából merítve kívánok valamennyi katolikus hívő nevében Áldott Ünnepet az Olvasóknak, Orosháza és környéke minden lakójának.

Dr. Laurinyecz Mihály plébános

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.