- hirdetés -

Gyerekorvos hiánnyal küzd a kistérség központi orvosi ügyeletét ellátó kft, a kórházzal működnének együtt.

Lakossági észrevételeket továbbítottak a kistérségi polgármesterek az orvosi ügyelet felé, fokozottabb odafigyelést várva a kistérség központi orvosi ügyeletét ellátó SANI-MED TRANS Kft-től az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása múlt pénteki ülésén. A térségi polgármesterek közül többen egyrészt saját, másrészt lakossági észrevételeket, kritikákat osztottak meg a kft ügyvezetőjével, dr. Piriczky Béla főorvossal. A napirend kapcsán felmerült, kevés a gyerekorvos, így hétvégenként vegyes körzetű (felnőttet és gyereket egyaránt kezelő) háziorvosok látják el az ügyeletet. A gyerekorvos hiányt a kft a kórházzal közösen oldaná meg, erről tárgyaljon a két egészségügyi szervezet – javasolta a társulás. A 2006 óta változatlan OEP finanszírozással működő ügyelet beszámolójából kiderült, az ár- és áfaemelkedések, az üzemanyag ára súlyosan érintette a kft működését. Tavaly egyébként 8 ezer 300 esetet regisztrált a SANI- MED TRANS Kft.

Az Orosházi Kistérség Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer szintén napirenden szerepelt az ülésen. Az ellátórendszer öt település (Békéssámson, Csanádapáca, Gerendás, Kardoskút, Pusztaföldvár) könyvtárnak csatlakozásával indult 2008-ban. A mozgókönyvtárak az eltelt évek alatt megfelelően működtek, az elmúlt két évben a könyvállomány is megújult. A mozgókönyvtár legfontosabb forrása, a tárgyévi állami költségvetési törvényében megállapított normatív támogatás. Ez tavaly településenként 1 millió forint volt. Mindkét beszámolót elfogadta a társulás.

Az ülés végén a társulási tanács elnöke, dr. Dancsó József bejelentette, hogy kormánydöntés alapján megvan az Orosháza—Tótkomlós és az Orosháza—Mezőkovácsháza közötti útszakasz felújításához szükséges pluszpénz, erről itt írtunk

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.