- hirdetés -

Gelegonya Kristóf harmadik helyen végzett a Fekete Gyémánt Kupán, a szentesi mérleg: 13 orosházi érem.

A Dorogi Sportcsarnokban rendezték meg a hétvégén a Fekete Gyémánt Kupát, melyen az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzői is szőnyegre léptek. A kadet rangsorverseny idén először bekerült a Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) versenynaptárába is, az előzetes nevezések alapján mintegy 15 nemzet közel 30-40 válogatott- és klubcsapata jelezte részvételét.

Gelegonya Kristóf

Az orosházi klubtól megtudtuk, Magyarországon ebben a korosztályban egyedülálló módon pénzdíjjal is jutalmazták az érmeseket. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub kilenc versenyzővel vett részt a megmérettetésen, végül Antal Dániel és Gelegonya Kristóf tudta magát beverekedni a legjobb hat közé. A 76 kg-osok mezőnyében Gelegonya Kristóf bronzérmet szerzett, 54 kg-ban Antal Dániel ötödik helyen zárt. Felkészítő edző: Hangya János.

A verseny után egyhetes nemzetközi edzőtábor kezdődött. Több külföldi csapat, a magyar válogatott keret és több magyar egyesület versenyzői készülnek összehangolt munkával, egymás technikai tudásába bepillantva és azt átadva, napi kétszer másfélórás edzésekkel. Az orosházi klub beszámolójából kiderül, a lehetőség, hogy a fiatalok olyan ellenfelekkel is edzhetnek, akikkel nem, vagy csak igen ritkán találkoznak, felbecsülhetetlen. Az edzőtáborban a Mr. Tus birkózó iskola tanulói is részt vesznek.

Szentesi éremeső

Szombaton Szentesen rendezték meg a Dr. Papp László Területi Meghívásos Versenyt. A megméretetésre 11 klubból 78 versenyző érkezett a környező településekről és Romániából. A mérlegelés után egy megemlékezésen vettek részt a gyerekek. Az 1936-os berlini olimpia bajnoka, Lőrincz Márton a dicsősége mellé kapott tölgyfacsemetét fogadott szülővárosában, Szentesen ültette el annak idején. A mára már 75 éves tölgynél ünnepséggel emlékezetek meg a bajnokról. Az ezt követő versenyen szép eredményeket értek el az orosházi fiatalok.

Sikerrel szerepeltek az orosházi növendékek (Fotó: Spartacus)

Gyermek korcsoport

26 kg Nagy Ferenc I. hely
27 kg Lakatos Krisztófer II., Lázár Balázs III. hely
30 kg Jochim Márk II.
32 kg Ferenczi Tamás III. hely

Diák II. korosztály
29 kg Lakatos Angeló III., Kovács Martin V. hely
35 kg Zsótér Ádám II., Lipták Ádám IV. hely
42 kg Pető Dávid II.
46 kg Csőke Bence II. hely
50 kg Bella Szabolcs II., Zimányi József III. hely
54 kg Csatlós Martin II.
63 kg Garami Erik I. hely

Felkészítő edzők: Kiss István, Ifj. Jeszenszky László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.