- hirdetés -

A címvédő Ifj. Zsiga Zsolt a döntőig menetelt, de sérülésveszély miatt nem küzdötte végig a meccset. A bíróktól ő kapta a legtechnikásabb versenyző különdíját.

22. alkalommal rendezték meg március közepén a hollandiai Hágában a nyílt kyokushin Európa bajnokságot, melyen városunkat Ifj. Zsiga Zsolt címvédőként képviselte. A versenyről édesapja és edzője sihan Zsiga Zsolt számolt be.

– Az IBK Világszervezet által kiírt versenyre öt világszervezet nevezte be legjobb harcosait. Természetesen Zsolti, mint címvédő szintén ringbe szállt. Az ő számára 16-os táblán indult a küzdelem sorozat, egyenes kieséses rendszerben. Elsőre egy hazai versenyzőt juttatott neki Fortuna, akivel kőkemény csatát vívtak. A küzdelem nem ért véget az előírt kétszer két perc után. Előbb két, majd plusz egy perc hosszabbítás következett. A bírók még ezután sem tudtak győztest hirdetni, sőt még a seiken-es törés is döntetlen volt. A kézéllel törésben aztán Zsolti- öt deszkával- már jobbnak bizonyult – mondta edzője.

Jöhetett a második kör, amely szintén holland ellenfelet hozott.
– Ezen a meccsen nem volt vita. Zsolti a második menet végén egy körkörös fejrúgással padlóra küldte ellenfelét és a döntőbe jutott. Érdekes módon, bár győzött, mégis ezen a meccsen ment el a végső győzelem. A bírók elég laza felfogásban vezették a meccseket és a „lecsúszott” combrúgásokat rendre figyelmen kívül hagyták. A holland srác  sűrűn eljátszotta ezt a trükköt és komolyan szétrúgta Zsolti térdét.

Ifj. Zsiga Zsolt a döntőben küzd ellenfelével (Fotó: Heizer Zoltán)

A döntőben egy német színekben induló fekete bőrű fiú volt az ellenfél.
– Tőle is kaptunk egy óriási (és szabálytalan) térdrúgást, ami után nem kockáztathattuk Zsolti testi épségét és nem folytattuk tovább a küzdelmet, így maradt az ezüst. (Megkockáztatom, ha ezt a német srácot az elő fordulóban kapja, akkor simán legyőzi, de a sportban , mint tudjuk – nincs ha…)

Az ifjú versenyzőnek a soron következő Magyar Bajnokságot a térde miatt  így is ki kell hagynia. Zsiga Zsolt elmondta, két hónap múlva mindenképp szeretnének tatamira állni az oroszországi meghívásos versenyen, amelynek egy kisebb Világbajnoksággal egyenértékű mezőnye lesz.
– Mindent összevetve maximálisan meg vagyok elégedve Zsolti teljesítményével. Erős volt, kemény volt, nem utolsó sorban a nemzetközi bírói testület neki ítélte a legtechnikásabb versenyző különdíját is. Remélem, hogy az oroszországi versenyig tökéletesen regenerálódik és hasonlóan nívós küzdelmeket láthatunk majd tőle- zárta szavait az edző-édesapa.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.