- hirdetés -

Az orosházi szálláshelyek és a fürdő is megtelt vendégekkel a hosszú hétvégén.

Mögöttünk van az év első hosszú hétvégéje, amely csodás tavaszi időt hozott. Sokan az ünneplés mellett kertészkedtek, pihentek, de szép számmal akadtak olyanok, akik elutaztak. Arra voltunk kíváncsiak, hogy a négynapos ünnep alatt mennyi vendég érkezett Orosházára. Ezért megkérdeztünk a fürdő vezetőjét és két szállásadót.

Fürdés, szauna, játszóház, séta

A négy napos hosszú hétvégén mintegy háromezer vendég látogatott el Gyopárosfürdőre. Zömmel magyarok pihentek a hétvégén a fürdőben, de érkeztek vendégek Romániából és Szerbiából is. Sok kisgyermekes család választotta az élményfürdőt, de sokan éltek a szauna és a masszázs lehetőségével is.

– A hosszú hétvégén a gyógyászati részleg szolgáltatásait is nagyon sokan igénybe vették, de a szép időjárásnak köszönhetően a környéken is rengetegen sétáltak. Ekkor nyitotta meg kapuit az élményfürdő galéria részében kialakított játszóház is, amely kedvező fogadtatásban részesült. A május elsejei szezonnyitásra a kinti részen is tervezünk egy hasonló játszóházat – összegzett Csizmadia Gergely a fürdőt üzemeltető Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Főleg visszatérő vendégek érkeztek

A szállodásoknál vegyes a kép, de alapvetően pozitívnak értékelik a hosszú hétvégét.

A Hotel Flóra ügyvezetője, Török Zoltán elmondta, hogy a vártnál kevesebb vendég érkezett hozzájuk.
– Sajnos az embereknek kevés pénze van, és azt sem pihenésre, hanem a mindennapi megélhetésre költik inkább, ez pedig meglátszik a vendégforgalomban is. Most visszatérő vendégeim voltak, akik főként Romániából érkeztek. A foglalásokból azt látom, hogy a nyáron erősebb lesz a vendégforgalom, bizakodó vagyok.

Főként kisgyermekes családokkal telt meg a hosszú hétvégén a Hotel Corvus Aqua. Kevés külföldi volt, inkább magyar családok választották pihenésképpen Gyopárosfürdőt.
– A hosszú hétvégék mindig is kedveltek vendégeink körében és most az időjárásra sem lehetett panaszkodni, nagyon szép, kora nyárias idő volt, ami még kedvezőbb volt a pihenéshez, kikapcsolódáshoz. A vendégeink zöme kisgyermekes családok voltak, köztük nagyon sokan visszatérőek. Több programot- zenés estet, játszóházat- is szerveztünk annak érdekében, hogy valóban gondtalan, nyugodt kikapcsolódásban legyen része vendégeinknek. Vasárnap pedig az orosháziakat vártuk egy kellemes, jó hangulatú ebédre- tájékoztatott Bagdiné Fodor Erika szállodaigazgató.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.