- hirdetés -

A gádorosi származású világbajnok szakács, Törőcsik Zoltán ezúttal egy könyvben tárja elénk tudását. A bemutató Göteborgban volt.

Korábban már beszámoltunk Törőcsik Zoltán sikeréről. A luxemburgi szakács világbajnokságon – tavaly novemberben – városunkat, térségünket képviselte a gádorosi származású szakács, és arany- és ezüstéremmel tért haza.

Törőcsik Zoltán

Az utóbbi időben is sok gasztronómiai eseményből vette ki részét, többek közt gourmet ebéd hetet rendezett, és egy nagyszabású vásárkiállítás ötszáz fős vendégseregének menüajánlatát is összeállította. A Svensk Cater, gasztronómiai alapanyagokat forgalmazó cég évi kiállításán, Göteborgban mutatták be Törőcsik Zoltán legújabb alkotását, egy általa írt szakácskönyvet. A kötet tartalmaz számos skandináv ételreceptet, különlegességeket a franciától az olasz konyháig, ünnepi vendégváró levest, salátákat, halételeket, tésztás étkeket és húsos különlegességeket is.

– Örömmel tölt el, és nagy büszkeség számomra, hogy a könyvben benne van a sokak által kedvelt magyar gulyásleves is – emelte ki a gádorosi szakács.

A könyv tartalmaz képillusztrációkat is. Megtudtuk, megírása és szerkesztése körülbelül két hónapig tartott.

Törőcsik Zoltánról szóló korábbi írásaink itt találhatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.