A gádorosi származású világbajnok szakács, Törőcsik Zoltán ezúttal egy könyvben tárja elénk tudását. A bemutató Göteborgban volt.
Korábban már beszámoltunk Törőcsik Zoltán sikeréről. A luxemburgi szakács világbajnokságon – tavaly novemberben – városunkat, térségünket képviselte a gádorosi származású szakács, és arany- és ezüstéremmel tért haza.
Az utóbbi időben is sok gasztronómiai eseményből vette ki részét, többek közt gourmet ebéd hetet rendezett, és egy nagyszabású vásárkiállítás ötszáz fős vendégseregének menüajánlatát is összeállította. A Svensk Cater, gasztronómiai alapanyagokat forgalmazó cég évi kiállításán, Göteborgban mutatták be Törőcsik Zoltán legújabb alkotását, egy általa írt szakácskönyvet. A kötet tartalmaz számos skandináv ételreceptet, különlegességeket a franciától az olasz konyháig, ünnepi vendégváró levest, salátákat, halételeket, tésztás étkeket és húsos különlegességeket is.
– Örömmel tölt el, és nagy büszkeség számomra, hogy a könyvben benne van a sokak által kedvelt magyar gulyásleves is – emelte ki a gádorosi szakács.
A könyv tartalmaz képillusztrációkat is. Megtudtuk, megírása és szerkesztése körülbelül két hónapig tartott.
Törőcsik Zoltánról szóló korábbi írásaink itt találhatók.