- hirdetés -

Zsiga Zsolt tanítványai érmeket hoztak a diákolimpiáról és készülnek a EB-re.

Rég hallattak magukról az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidő kör karatésai. Nos az elmúlt hét végén, a Szentesen lebonyolított Diákolimpia küzdelmeivel az ő számukra is elkezdődött az idei verseny szezon. A megmérettetésről és a közeljövő feladatairól sihan Zsiga Zsolt számolt be.

A diákolimpiai csapat (Fotó: egyesület)

– Tizenkilenc versenyzővel vettünk részt a Diákolimpián és azt mondhatom, hogy szép eredményeket sikerült elérnünk. Két aranyat, két ezüstöt és négy bronzérmet szereztek a tanítványok a full kontakt rendszerű viadalon. 5-től 18 éves korig vettek részt a fiatalok a versenyen. A két arany az ifjúsági és serdülő korcsoportban született, Vágner Leila és Rábai Gabi révén. Leila volt már utánpótlás EB bronzérmes, Rábai Gabi pedig, aki pillanatnyilag az egyesület egyik legnagyobb reménysége, májusban vesz részt a Világkupa küzdelmein. Az ezüst és bronzérmeket a gyerek korcsoportok versenyzői szállították. Náluk még több esetben is igen „idény eleji” volt a forma, de összességében meg vagyok elégedve a társasággal.

A klubnál sokat persze nem töprenghetnek a múlton, hisz itt a nyakunkon a hollandiai nyílt Európa Bajnokság.
– Ezen a versenyen minden évben részt veszünk, ráadásul idén Ifj. Zsiga Zsolt révén címvédőként léphetünk tatamira. Zsolti felkészülése – úgy érzem – jól sikerült, nem hátráztatta betegség, sérülés. Sokkal erősebb, mint tavaly volt, amikor az EB címet megnyerte. Cél a címvédés, de ha „csak” dobogós lesz, akkor is elégedett leszek – zárta szavait a mester.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.