- hirdetés -

Kadet, junior és felnőtt nemzetközi női birkózóverseny volt az ausztriai Wolfurtban, a magyar válogatott tagjaként az orosházi Németh Éva is indult.

Az elmúlt hétvégén az ausztriai Wolfurtban rendezték meg azt a női nemzetközi szabadfogású versenyt, melyen a magyar kadet válogatott tagjaként az Orosházi Spartacus Birkózó Klub kiválósága, Németh Éva is részt vett.

Németh Éva

70 kg-os súlycsoportjában hatan mérlegeltek, az orosházi lány az alsóágra került. A négy közé jutásért Éva egy lengyel lánnyal birkózott, akit a második menetben betusolt. A következő mérkőzésen – a döntőbe jutásért – egy svéd ellenfél következett. Sajnos egy három menetes küzdelemben szoros vereséget szenvedett. A harmadik összecsapásán egy osztrák lány ellen lépett szőnyegre, akit pontozással legyőzött, és ezzel megszerezte a bronzérmet az orosházi birkózó. Nagy Lajos szövetségi kapitánytól megtudtuk, elégedettek Németh Éva teljesítményével.

A magyar alakulat két ezüstérmet is szerzett, a nagykanizsai Egyed Zsanett a 46 kilósok között, a kaposvári Bubori Dorina 52 kg-ban lett második. Bronzérmet nyert Németh Éva mellett 60 kilóban Szabó Eliána (Vasas SC-Kervárosi BSC), valamint ötödik helyezést ért el a Vasas versenyzője, Torma Zita.

A felnőttek mezőnyében két aranyérem is született. 55 kilóban Barka Emese a fináléban magyar riválisát, Szabó Emesét győzte le. Szintén diadalmaskodni tudott a már olimpiai kvótával rendelkező Sastin Marianna a 67 kilósok mezőnyében, míg Dénes Mercédesz a harmadik helyen zárt. Csapatversenyben a kadet korosztályban a negyedik, felnőtt korosztályban pedig a második helyezést érte el a magyar válogatott.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.