- hirdetés -

Már eddig is telt házzal működött az orosházi hajléktalanszálló, ám számítanak további jelentkezőkre.

Az elmúlt napok rendkívüli hideg éjszakái és nappalai miatt a napokban hárman jelentkeztek a szállóra- tudtuk meg Orovecz Sándortól, a hajléktalanszálló vezetőjétől.

– A háromból két fő eddig az utcán élt. Hiába próbáltuk őket meggyőzni arról, hogy jöjjenek a szállóra, nem akartak. Így örömteli, hogy mégis az intézményünk mellett döntöttek. Mint mondták, nem bírták tovább az utcán, amíg mínusz 10 fok körüli hőmérséklet volt éjszakánként, addig fűtetlen helyiségekben, elhagyatott bunkerekben, házakban húzódtak meg, szivaccsal, dobozokkal védték magukat a hideg ellen. De mínusz 20 fokban már nem bírták tovább, mint mondták:  legyőzte őket a tél, és az életük fontosabb volt,- ezért jöttek a szállóra. Még két ember van az utcán, akikről tudunk- tájékoztatott Orovecz Sándor.

Egyébként az éjszakai menedékhelyen jelenleg 29-en tartózkodnak. Eddig az elhelyezést meg tudták oldani, de zsúfoltság kezd kialakulni, így nagy valószínűséggel ideiglenesen megnyitják a nappali melegedőt is- matracokkal ellátva – mert még számítanak néhány jelentkezőre. Olyanokra, akiknek bár van lakásuk, de a fűtés már problémát okoz számukra. Ők főként idős, magányosan élő emberek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.