- hirdetés -

Januártól emelkedett a menzadíj, fizetni többféleképpen is lehet.A Gyermek- és Diákélelmezés 2700 gyermek és felnőtt számára biztosítja az étkeztetést városunkban nap mint nap.

– Két éve már nem emeltünk árat, január elsejétől azonban változtatni kellett az étkezési térítési díjakon. Az emelés oka összetett, egyrészt az áfa-, másrészt a nyersanyagárak emelkedése, nem utolsó sorban pedig a jelentősen megnövekedett üzemanyagárak miatt vált szükségessé az áremelés. A növekedés mintegy 2,5 százalékos – tájékoztatott Ádászné Andrusik Katalin szakalkalmazott intézményvezető.

Az étkezési térítési díjak fizetése esetében is történt változás január elsejétől. Készpénzzel és az új cafeteria rendszerben alkalmazható Erzsébet utalvánnyal is fizethető, valamint tárgyalnak a SZÉP Kártyával (Széchenyi Pihenőkártya) történő fizetési lehetőség megteremtéséről is.

Augusztusban az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet közzétett egy ajánlást a gyermekétkeztetésre vonatkozóan. Az ajánlás pontjait fokozatosan vezették be, ezzel egyszersmind megreformálták az étkeztetést is. Igyekeznek minél több friss gyümölcsöt és zöldséget beiktatni az étrendbe, de egyéb módon is feldolgozzák az alapanyagokat. Az ételízesítő mellett egyéb poralapú anyagot nem használnak, ezt is természetes úton helyettesítik, zöldség formájában. Az őstermelőkkel igen jó együttműködést alakítottak ki, melynek köszönhetően még gazdagabbá, ízletesebbé és egészségesebbé tudják tenni a menüt.

A visszajelzések is azt igazolják, hogy a gyerekek sem idegenkednek a változtatástól, kedveltek az új módszerrel készült ételek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.