- hirdetés -

Ülésezett Orosháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata.

A keddi ülésen nyolc napirendi pontot tárgyalt Orosháza Város Roma Nemzetiségi Önkormányzata (az új nemzetiségi törvény alapján ez az új neve az egykori Cigány Kisebbségi Önkormányzatnak). A tanácskozás előtt egyperces néma felállással emlékeztek a januárban, tragikus hirtelenséggel elhunyt képviselőtársukra, Kanalas Jánosra. Az új képviselő személyéről a Helyi Választási Bizottság döntött február másodikai ülésén. A választás Angyal János Mihálynéra esett, aki a február hetedikei ülésen, az eskütételt követően hivatalosan is az orosházi RNÖ tagja lett.

A képviselő-testületen belül történt személyi változások miatt a Szervezeti és Működési Szabályzat módosítása is szükségessé vált. Elfogadták az idei költségvetést is, ennek alapján a települési önkormányzat 900 ezer forinttal támogatja a RNÖ ebben az évben megfogalmazott céljait és munkaprogramját.

Az ülésen döntés született arról is, hogy 25 ezer forinttal támogatnak egy Illyés Gábor által szervezett ételosztást, a roma farsangra 25 ezer forintot, a roma bálra, – amit májusban tartanak,- 400 ezer forintot különítenek el. Régi, leselejtezett telefonkészülékeik helyett is újat vásárolnak, erre 100 ezer forintot fordítanak- született meg az ülés végén a határozat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.