- hirdetés -

Kiküldte a fizetési felszólításokat a Víziközmű Társulat, aki nem fizet, attól adók módjára behajtják.

Orosháza csatornahálózat és szennyvíztisztító telep fejlesztésére irányuló projektjének keretében 62,5 km gerincvezeték és 15 km nyomóvezeték épül ki, valamint megközelítőleg 3200 ingatlant kötnek rá az új hálózatra. Ezáltal a város csatornázottságának aránya 58%-ról 87%-ra emelkedik. Emellett a jelenlegi szennyvíztelep átalakításával egy 7600 m3/d szennyvíz mennyiség fogadására és tisztítására alkalmas korszerű szennyvíztelep épül.

Az elmúlt 20 év alatt a jelenleg is üzemelő csatornahálózat sok helyen elhasználódott – a gépészeti berendezések elkorrodáltak, a szivattyúk elhasználódtak –, ezért az önkormányzat a támogathatóság mértékéig élni kíván a pályázat által nyújtott rekonstrukció lehetőségével. Az ütemterv alapján az ősz folyamán összeállították a szükséges közbeszerzési dokumentációt, amely alapján kiválasztották a közbeszerzési- és a jogi szakértőt, valamint elindult a projektmenedzsment feladatait ellátó, a tájékoztatási kötelezettségeket megvalósító, a mérnökfelügyeletet végző, és a csatornahálózat építését kivitelező vállalkozások közbeszerzése. Ez utóbbi eljárás várhatóan idén májusban zárulhat, így a kivitelezésre kiválasztott vállalkozó(k) a nyár folyamán kezdheti a munkát.

Kapcsolódó írásainkat itt találod.

A Víziközmű Társulat folyamatosan végzi a lakossági hozzájárulás befizetésének koordinációját. Rendkívül fontos, hogy a lakosok pontosan teljesítsék a kötelezettségeiket, hiszen a befizetések a projekt előrehaladtával nem tolhatók tovább. Ennek kapcsán a Víziközmű Társulat megküldte a fizetési felszólításokat a tartozással rendelkező lakosok részére. Amennyiben az érintettek nem tesznek eleget fizetési kötelezettségüknek, a tartozást a Polgármesteri Hivatal adócsoportja adó formájában behajtja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.