- hirdetés -

Új 120-as biliárd klub alakult a városban, sokan játszanak.

A város legjobb 120-as biliárd játékosai gyűltek össze szombaton a Szabó Dezső és Deák Ferenc utca sarkán található „120-as klub”-ban, hogy eldöntsék, ki ma a város bajnoka. A szinte ihletett csendben csak a golyók halk koccanása hallatszott, mikor beléptünk.

Az egyre inkább reneszánszát élő bábus biliárd Orosházán mindig a legnépszerűbb játékok közé tartozott, nemrégiben pedig a Magyar bajnokságban is nagyszerűen szereplő csapat emelte a sport szintjére a kedvelt időtöltést. A verseny apropóján beszélgettünk Seres Péter klubelnökkel.

– Az eddig is igen népszerű 120-as biliárd további népszerűsítésének céljával jött létre a klub. Ennek érdekében alakítottuk ki ezt a helységet itt a volt tápbolt helyén és neveztünk az országos bajnokságra. Csapatunk a 2011-es évben az országos bajnokság harmadik helyén végzett, de mindenképp szeretnénk tovább fejlődni. Egyebek mellett a maihoz hasonló versenyeken is pallérozhatják tudásukat a játékosok. Sportágunk művelőinek száma örvendetesen gyarapszik. Ennek elismeréseképpen a Magyar Biliárd Szövetségben a pool, a snooker és a karambol szakág mellett a bábus biliárd is kapott egy alelnöki pozíciót az Orosházán tartott vezetőségi ülésen. Bízom benne, hogy hamarosan a médiában is az őt megillető helyre kerül a szakág és láthatunk majd izgalmas és magas színvonalú 120-as meccseket is. Ami minket illet, az egyéni versenyek mellett természetesen részt veszünk az idén is a márciusban induló csapatbajnokságon – mondta Seres Péter.

Tóth Lajos volt a legjobb biliárdos, ő lett Orosháza bajnoka (Archív fotó: Melega Krisztián)

Az „Orosháza város Bajnoka” címért a versenyzőknek nem csak biliárd tudásból, de állóképességből is jelesre kellett vizsgázniuk, hisz a reggel elkezdett verseny a késő esti órákban ért véget. Magas színvonalú, szoros és izgalmas összecsapásokat szurkolhattak végig a nézők. A bajnoki címet végül az orosházi Tóth Lajos szerezte meg az ugyancsak helybeli Csete Béla és a nagymágocsi Zsákai Tibor előtt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.