- hirdetés -

Június első szombatján rendezték a bábus biliárd országos bajnokság négyes döntőjét, ahová ismét sikerült bejutni az orosházi Klub 120 Biliárd Egyesület csapatának.

A csapat eddigi három bronz és két ezüstérme után szerette volna a hőn áhított aranyat megszerezni. Nagyon kicsin múlt, de nem sikerült, ismét ezüstéremmel tértek haza az orosháziak a gyomaendrődi final fourról. A részletekről Seres Péter klubelnököt kérdeztük.

– A négyes döntőbe az egyik ágról, az orosháziak mellett, a Szeghalom, a másikról a tavalyi győztes, Agrimill Szikora Mezőberény és a Gyomaendrődi Korona Biliárd Klub csapatai kvalifikáltak. Nekünk az elődöntőben sikerült revansot venni a berényiek ellen, a tavalyi döntőben elszenvedett vereségért, 7-1-es győzelemmel jutottunk a döntőbe. A másik elődöntőben a hazai, gyomai csapat legyőzte a Szeghalom csapatát, így alakult ki a döntő párosítása: Klub 120 – Gyoma Korona. Tavaly az elődöntőben sikerült legyőzni a mostani házigazdákat, mos a döntőben nem. Ezen a szinten már minden mérkőzés nagyon szoros, nekünk is több szettben is csak egy kettes, vagy egy hármas fa kellett volna, de nem sikerült, 5-3-ra kikaptunk – meséli Péter.

Mint megtudtuk, a reggel nyolctól este nyolcig tartó viadalon a hazaiak végig kiegyensúlyozottan, jól játszottak és az ellenfelek szerint is megérdemelten szerezték meg a bajnoki címet. Végig ott tudtak lenni fejben és ha kis különbséggel is, de behúzták a győzelmet.

Az orosházi klub eddig hat alkalommal szerepelt a négyes döntőben és eddig három bronz és a mostanival együtt három ezüstérmet szereztek. Az aranyéremre még minimum egy esztendőt várniuk kell.

A Klub 120 Biliárd Klub másik vállalkozása, a Választókerületi Kupa versenysorozata a célegyenesbe fordult még egy utolsó elődöntő és azután a legjobb tizenhat versenyző számára a döntő következik, a klub Deák Ferenc utcai termében. Seres Péter elmondta, hogy a pontos menetrend és a döntő időpontja még szervezés alatt van.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.