- hirdetés -

A város idegenforgalmát lendítenék fel az orosházi turizmussal foglalkozók – erről szólt az a szakmai egyeztetés, amit a napokban tartottak Gellértegyházán.

A Történelmi Gellértegyházáért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Muszka Kálmán volt az találkozó ötletgazdája, a nagy szállodák igazgatói, szállásadók képviselői, Gyopárosfürdő, 14 civil szervezet is részt vett az eseményen, melyről Orosháza polgármestere, alpolgármesterei sem hiányoztak. A város és Gyopárosfürdő idegenforgalmi ismertségének, fejlesztésének lehetőségeit vitatták meg.

Kapcsolódó programok kellenek
(archív fotó - Melega Krisztián)

– A cél pedig nem más, mint hogy a megváltozott gazdasági és társadalmi körülmények között is minél több látogatót, turistát csalogassunk Gyopárosfürdőre, és a már itt lévő vendégek számára tartalmas és változatos szórakozási lehetőséget biztosítsunk. Így meghosszabbíthatjuk azt az időt, amit üdülőhelyen vagy városunkban töltenek el, és ez idő alatt meg tudjuk mutatni magunkat, az orosházi történelmi, gasztronómiai, természeti értékeinket – foglalta össze a célkitűzést Muszka Kálmán.

A kuratóriumi elnök sorsfordítónak nevezte a fórumot, mert a meghívottak új gondolkodási móddal közelítették meg a városi idegenforgalmi marketing kérdését. Több témát érintettek, például kijelölt turistaútvonalak kiépítésének és a programlehetőségek bővítésének szükségességét. Keresték az internetben rejlő lehetőségeket, és javasolták, jöjjön létre egy szakmai bizottság a jelenlévők közül, akik rendszeresen és folyamatosan bekapcsolódnának az önkormányzat idegenforgalmi munkájába.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.