- hirdetés -

Szabadfogású csapatbajnokságon léptek szőnyegre a hétvégén az orosházi birkózók, a 11. helyet szerezték meg.

Január 14-én rendezték meg az év első birkózóversenyét, az Utánpótlás Szabadfogású Csapatbajnokságot. A megmérettetés a Dorogi NC rendezésében Nagysápon volt, három szőnyegen 17 csapat sportolói mérték össze edzettségüket, felkészültségüket, köztük az Orosházi Spartacus Birkózó Klub fiataljai. A rekordlétszámú nevezés annak köszönhető, hogy idén minden csapat elindulhat mind a két fogásnemben. A sorsoláson három négyfős és egy ötfős csoportot alakítottak ki, az orosháziak az úgynevezett „halálcsoportba” kerültek az ESMTK, a Dorog és a Vác csapatával.

Az orosházi klubtól megtudtuk, a Spartacus versenyzői január 2-án kezdték el az idei felkészülést. Az elmúlt két hétben csak futások és erősítések szerepeltek az edzéstervben, így igen fáradt, bekötött izomzatú versenyzőkel indultak el, és ez meg is látszott a küzdelmeken. Ráadásul nehézsúlyban nem tudtak versenyzőt kiállítani, és ez egyből 4-0 előnyt jelentett az ellenfeleknek.

A mérkőzések kemény csatákat hoztak, a csapatok tagjai és szurkolói pedig igazi csb hangulatot teremtettek. A csatározásokból végül az ESMTK csapata került ki győztesen, sorrendben megelőzve a dorogi, az orosházi és a váci együttest.

Eredmények:
ESMTK-Orosháza 21-13
Dorog-Vác 24-10
ESMTK-Dorog 20-14
Orosháza-Vác 20-15
ESMTK-Vác 21-15
Orosháza-Dorog 8-26
Csoportvégeredmény: 1. ESMTK 6 pont, 2. Dorog 4 pont, 3. Orosháza 2 pont, 4. Vác 0 pont.

A csoportküzdelmek után az első helyezettek küzdhettek tovább az érmekért, a másodikak pedig az 5-8. helyért mérkőztek meg egymással körmérkőzéses formában. Az érmekért való küzdelmekben a Vasas gárdája jött ki győztesen megelőzve az ESMTK csapatát.

Végeredmény:
1. Vasas SC
2. ESMTK
3. Kaposvári Sportiskola
4. UNIVER-KTE
5. Dorogi NC
6. Diósgyőri BC
.
.
11. Orosházi Spartacus Birkózó Klub

Az orosházi csapat tagjai: Tóth Andor, Antal Dániel, Kelemen Zsolt, Kelemen Kálmán, Sepeczán János, Gelegonya Kristóf, Fehér Nándor, Gajdán János. Edzők: Hangya János, Ifj. Jeszenszky László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.