- hirdetés -

Több mint 9 és fél millió forintot nyertek mintegy 25 értelmi sérült fiatal egész éves foglalkoztatására. Szabnak, varrnak, eladnak.

Harmadik éve pályázik sikerrel a Vadvirág Esély Klub és a helyi önkormányzat szociális foglalkoztatás támogatására. Az idei évre 13 millió forintot igényeltek, a pályázathoz önerőre nem volt szükség. A napokban érkezett a hír, több mint 9 és fél millió forintot nyertek mintegy 25 értelmi sérült fiatal egész éves foglalkoztatására.

– Nagy utat tettünk meg három év alatt, míg eljutottunk idáig. Már készülünk a jövő évi pályázatra, aminek a lényege, hogy ne csak termékeket készítsünk, hanem értékesítsük is azokat – tájékoztatott Dénes-Földesi Mónika, a Vadvirág Esély Klub vezetője.

Munkában a vadvirágosok - szépen dolgoznak (archív fotó)

A fiatalok elsősorban táskákat, kisgyerekeknek köténykéket, ovis zsákot, ajándéktasakokat vagy kistáskát készítenek, valamint egyéb konyhai és névre szóló kiegészítőket varrnak, de vállalnak gépi hímzést is. A látottak is azt bizonyítják, ezek a fiatalok értékes és minőségi munkát tudnak végezni, szívüket-lelküket adják elkészítésükhöz.

– A fiatalok lelkesen végzik a munkát, mely igen nagy lehetőség is számukra. Eddig is végeztek különböző kisegítő tevékenységet, például konyhai munkát, takarítást és portaszolgálatot is, három éve viszont tudjuk biztosítani állandó foglalkoztatásukat. Ez már valahol az integrált munkahely felé való közeledést jelenti. Ugyanakkor, ha egy-egy vásáron, rendezvényen az általuk készített termékeket kiállítjuk, és az emberek megvásárolják azokat, akkor ez büszkeséggel tölti el őket és nagyon fontos számukra – emelte ki Dénes-Földesi Mónika.

Az értelmi sérült fiatalok által készített egyedi termékeket, megnézheted, megveheted az Október 6. utca 39. szám alatt található Vadvirág Esély Klubban. Folyamatosan töltik fel az elkészült termékeket honlapjukra is, ahol szintén tájékozódhatsz, akár rendelhetsz is. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.