- hirdetés -

Harmadik helyen végzett az Orosházi Spartacus Birkózó Klub 2011-ben az országos rangsorban. A fiatalok már edzésben vannak, a hétvégén indul az idei versenysorozat.

Január 2-án megkezdődött az idei felkészülés az Orosházi Spartacus Birkózó Klubnál. Az alapozás során a szokásos feladatok, futás, egyéni és társas erősítések, lépcsőzés szerepel a programban, a hétvégén pedig már kezdődik a versenyszezon.

Szél Attila klubelnököt kértük egy rövid értékelésre 2011-ről, és megtudtuk azt is, mit várnak az idei évtől?

– Az elmúlt évben 55 különböző szintű hazai és nemzetközi versenyen vettünk részt mind a szabadfogású, mind a kötöttfogású megmérettetéseken. Minden korosztályban indítottunk csapatokat, a szabadfogású utánpótlás, serdülő és a diáklányok országos 2. helyezést értek el, a többi csapat is mind az első tízben végzett. Összesen nyolc magyar és diákolimpiai bajnokunk volt. Kiss Gergely ugyan nem tudta kivívni az olimpiai kvalifikációt, de az Eb-n 10. (49 induló), a vébén a 8. (65 induló) helyet szerezte meg. Összességében szoros csatában, 2010-hez hasonlóan az országos rangsor 3. helyén végeztünk, ami mutatja,hogy utánpótlásban továbbra is az ország élvonalában vagyunk.

2012-ben is a maximumot hozzák ki magukból (Fotó: Orosházi Spartacus Birkózó Klub)

Milyen tervek vannak az idei esztendőre?

– Bízunk abban, hogy Kiss Gergely felkészülése zavartalan lesz, és a kvalifikációs sorozat valamely versenyén (2012.04.21. Szófia; 04.28. Kína; 05.05. Helsinki) kivívja az olimpiai indulás jogát. A junior és kadet korcsoportban lehetnek válogatottjaink. Kránitz Adrián és Szél Dávid eddig is kerettag volt, de nem ők utaztak. Bízunk abban, hogy idén képviselhetik egyesületünket Eb-n vagy vb-n. Kelemen Zsolt tavaly a kadet Európa-bajnokságon vett részt, de sérülése miatt nem tudott jól szerepelni. Rajta kívül Antal Dániel és Németh Éva lehet esélyes a válogatottságra, de az idősebb serdülők is okozhatnak meglepetést a válogatottságért folytatott harcban.

-Mit mutatnak az első edzések?

– Az első napon az edzés előtti mérés már mutatta, hogy sok versenyzőnél komoly súlycsoportváltások várhatók. Ha ehhez hozzávesszük a korcsoportváltásokat is, akkor látni lehet, hogy átalakulnak az országos rangsorok. Az első versenyek után lehet majd pontosabban számolgatni, hogy ki, milyen eredményre lesz képes az idei évben. Úgy gondolom a versenyzőink, edzőink 2012-ben is a maximumot hozzák ki magukból, és az országos rangsorban az első tíz hely valamelyikén ott tudunk lenni. Természetesen az elmúlt évi eredmények és az idei célok nem érhetők el megfelelő szintű anyagi és erkölcsi támogatás nélkül. Egyesületünk köszöni minden támogató erejéhez mért maximális hozzáállását, különösen az önkormányzatnak, mint fő támogatónknak. Köszönjük a versenyzőinknek a sokszor kínkeserves fogyásokat, kőkemény küzdelmeket, az edzőknek a könyörtelen felkészítéseket, a szülőknek a bizalmat, hogy gyermekeiket ránk bízzák. Egyesületünk sikere mindezen közös munka eredménye. Amennyiben a jövőben is együtt tudunk dolgozni, hasonló eredmények várhatók.

A versenyszezon első megmérettetése január 14-én lesz, a tavaszi szezon utolsó versenyének időpontja: június 9.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.