- hirdetés -

Babamozi, genetikai ultrahang, hogyan értelmezzük a leleteket, mit egyen a kismama, vitaminok és vas – számos téma foglalkoztatja azokat, akik a gyermekvállalás időszakát élik.

A várandósság hónapjaira való felkészülésben és azok minél tudatosabb megélésében nyújt segítséget a Fehér Kígyó Gyógyszertár honlapján a legfrissebb összeállítás, ami ide kattintva érhető el.

– A nő életében a legcsodálatosabb időszak az a 9 hónapos várakozás, ami a fogantatástól az új kis élőlény, a gyermek megszületéséig eltelik. Felelősen kell az eseményre készülni – mondja a szakember. Dr. Herczegfalviné dr. Abonyi Etelka arra is emlékeztet, hogy a gyermekvállalás tervezésekor érdemes a megfelelő vitaminbevitelt biztosítani, hogy már a kezdeti időszakban ideálisak legyenek a magzat fejlődési feltételei.

Egy ilyen mosoly mindent megér

A babasmamas.hu-ról származó információk szerint négy ultrahangos alapvizsgálatot irányoz elő a terhesgondozás, ezeket a társadalombiztosítás terhére, térítésmentesen veheti igénybe a kismama. Azonban ezek a vizsgálatok a baba egészséges fejlődését hivatottak igazolni, itt – ellentétben a szülők nagy kedvencével, a babamozival – nem csak a gyönyörködésé a főszerep.

Mi az a babamozi?

A ’90-es évek közepe óta létezik a háromdimenziós ultrahang, ami térhatású, de statikus képeket készít a fejlődő magzatról. Napjainkban azonban már lehetőség van az ún. 4D ultrahang vizsgálatra is, melynek segítségével a baba mozgásai is megfigyelhetővé válnak, így a leendő szülők bepillantást nyerhetnek a méhen belüli élet eddig rejtett pillanataiba. A kétdimenziós ultrahangnál egyszerre egy síkmetszet látható, háromdimenziós felvétel esetén egyszerre több síkot tapogat le, majd rak össze egy képpé a gép. A 4D ultrahanggal pedig háromdimenziós felvételeket láthatunk gyorsan egymás után, ugyanis itt az idő a negyedik dimenzió. Attól függően, hogy mikor végzik a vizsgálatot, láthatóvá válnak a fejlődő gyermek grimaszai, arcvonásai, ahogy rúg, fordul vagy alszik; a vizsgálat alkalmával filmfelvétel és néhány fotó is készül emlékbe.

A Fehér Kígyó Gyógyszertár honlapján arról is tájékozódhatsz, milyen tünetei vannak a terhességnek, és milyen tesztekkel tudod meg, ha babát vársz.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.