- hirdetés -

Az Orosházán működő két polgárőrség közül az egyik megszűnt, de a másik működik.

Az új polgárőr törvény következtében feloszlott a 2002 óta működő Orosházi Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület. A Fosztó Krisztián által vezetett Orosházi BVE elsősorban a belvárosban látott el szolgálatot. A külterületeken egy másik egyesület, az 1996 óta működő Orosháza Önkormányzat Bűnmegelőzési Egyesület látta el a szolgálatot, ez így lesz ezután is, de januártól az Orosházi BVE feladatát is ellátják.

Adományokból lett autó
(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az Orosháza Önkormányzat Bűnmegelőzési Egyesület létszáma meghaladja a 20 főt, de a megnövekedett feladatok ellátásához várják új tagok jelentkezését. Jelentkezni lehet személyesen minden hónap első szerdáján 18 órától a Pacsirta utca 8. sz. alatti irodájukban, vagy a +36 (30) 915-0563-as telefonszámon.

Az ORFK-tól kapott szolgálati autójuk műszaki vizsgája szeptemberben lejárt, javítása nem lett volna gazdaságos, ezért autó nélkül maradtak. Köszönik régi és új támogatóiknak, hogy segítségükkel novemberben vásárolhattak egy Lada Niva típusú benzin-gáz üzemű terepjárót, ami a külterületi szolgálatot és a rendőrséggel közösen végzett tanyaprogram ellátását nagyban megkönnyíti.

Az egyesület csatlakozott az országos „Tisztelet az éveknek, biztonságot az időseknek” programhoz, melynek keretében fokozott figyelmet fordítanak a nehéz, rossz körülmények között élő, illetve magányos, beteg, idős emberekre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.