- hirdetés -

A jótékonykodás egy sajátos formáját választja évek óta a Fehér Kígyó Gyógyszertár. Dr. Herczegfalvi Lászlóné dr. Abonyi Etelka szakgyógyszerész azt vallja: ügyek mellé áll, arra áldoz, amivel több emberen tud segíteni.

Elsősorban „az egészség érték” mottóval csatlakozik különböző szűrőprogramokhoz, ill. kezdeményez évek óta szűréseket, egyesek állandóan elérhetőek a patikában, ingyenesen. Számtalan eseményen ingyenesen biztosítja az embereknek azt a tükröt, amibe belenézni sokszor igen hasznosnak bizonyul. Hiszen egy időben felfedezett betegség sokkal jobb eséllyel gyógyítható, mint az akut.

Vércukorszintet mér Dr. Herczegfalviné Dr. Abonyi Etelka (Archív fotó: Rajki Judit)

Ebben az évben a helyi médiában jelentős felületen olvashattak az orosháziak olyan információkat, amelyek kapcsán remélhetőleg jobban figyeltek az egészségük megőrzésére. A városi televízióban az Egészségére című rovat gazdag témakínálattal nyújtott összeállításokat, amelyek szintén a Fehér Kígyó Gyógyszertár támogatásával valósultak meg. A műsorban népbetegségekről, gyógynövényekről, különleges gyógymódokról és szűrésekről, fiatal és idősebb generáció jellemző problémáiról kérdeztünk meg szakembereket, és az Önök véleményét is.

Olyan különlegességekről is tájékozódhattak a nézők, mint a csíramálé elkészítési módja, a csicsóka termesztése, a bio bodza és egyéb biogyümölcsök termesztése, az orosházi házi szappan készítése, a gyopárosi gyógyfürdő kínálatának bemutatása. Mindannyiunk nevében mondunk köszönetet mindazért a tudásért, amit ezek a műsorok és tematikus írások jelentettek olvasóinknak.

A Fehér Kígyó Gyógyszertárról szóló eddigi írásainkat ide kattintva találod.

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.