- hirdetés -

A Maczkó család élete a róluk szóló cikk megjelenése óta sokat változott , a reménytelenséget felváltotta a reménykedés, hogy a sok rossz mellett jöhet jó is.

„Először is köszönöm, hogy megismerhettelek benneteket. Gyönyörűek vagytok, ritka ilyen tiszta és jólelkű embereket találni a mai ronda világban. Azt hittem, a világ összes „nyomora-fájdalma” az enyém, amíg meg nem ismertelek benneteket. Tévedtem! Nekem semmi problémám nincs!!! Szeretetre méltó emberek vagytok – maradjatok ilyenek!”– e sorok Pécsről, attól a Krisztinától és családjától érkeztek Maczkóékhoz, akikkel Norbika édesanyja, Melinda az interneten ismerkedett meg, miután olvastak nehéz sorsukról.

Még szeptemberben írtunk a Maczkó családról. Kisfiuk, Norbika majd négy évvel ezelőtt oxigénhiányos állapotban született, ezért 90 százalékban sérült. A család küzdelme, önfeláldozása példaértékű. Mindent igyekeztek maguk megoldani, de nehéz helyzetbe kerültek, és a médián keresztül kértek segítséget.

– Még a mai napig is hihetetlen, mennyi ember mozdult meg, hogy segítsen rajtunk. Sok barátot is szereztünk, közülük többekkel szinte napi kapcsolatot tartunk, ami nagyon sok erőt ad a mindennapokhoz – mesélte Norbika édesanyja, amikor nemrégiben náluk jártunk.

Sokat változott a Maczkó család élete (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Nagy szükség is van most az erőre, kisfiuknak komoly fájdalmat okoznak kibújó fogacskái. Rágni nem tud, ezért okoz számára nagyobb fájdalmat a fogzás, a fájdalomtól pedig nappal és éjszaka is többször kap epilepsziás rohamot. A rángógörcsöket megemelt nyugtató adaggal vészelik át, és rengeteg hittel, hogy ennek is vége lesz egyszer.

A cikk megjelenése óta nagyon sokat változott a Maczkó család élete, a reménytelenséget felváltotta a reménykedés, hogy a sok rossz mellett jöhet jó is. A legnagyobb öröm a család életében, hogy a kisfiú édesapja több éves munkanélküliség után, két hónapja újra dolgozik. Egy vállalkozó nyújtott a családfőnek „segítő kezet”, amiért örökké hálásak lesznek neki. Az elmúlt évek nehéz anyagi helyzetbe hozták a családot, nagyon sok idő kell még ahhoz, hogy egyenesbe jöjjenek. De hisznek abban, hogy az az út, melyen jelenleg járnak, rögös ugyan még, de reményteljes. Az emberek, akik segítségükre siettek, erőt adtak számukra.

A kifizetetlen közüzemi számlák ugyan még beárnyékolják a mindennapjaikat, de a támogatók jóvoltából a kandalló melegében tölthetik napjaikat, így a karácsonyt is, mely nagyon fontos ünnep a család számára. Maczkóék szerény körülmények között, de annál nagyobb szeretetben, családi körben töltik majd a karácsonyt. Reménykednek abban, hogy Norbika fogzás miatti állapota nem rosszabbodik tovább és nem a kórházban, hanem együtt, aggódás-mentesen tölthetik a szeretet ünnepét – ez lenne számukra a legnagyobb ajándék.

A Maczkó család ezúton kíván mindenkinek áldott, békés karácsonyt!

Aki továbbra is szeretne segíteni a családon, személyesen megteheti a Nyárfa utca 19. szám alatt, vagy a 06/20 507-3976 telefonszámon keresheti a családot. Aki anyagilag segítené a családot, az a CIB BANK 10700316-65715767-51000008 számlaszámra utalhatja a felajánlani kívánt összeget.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.