- hirdetés -

Pályázati forrásból az informatikai hátteret biztosították a Szántó Kovács múzeumban.

A Szántó Kovács János Területi Múzeum projektzáróját tartotta kedden azzal a pályázattal kapcsolatban, amely az informatikai hátteret biztosítja tartalmi megújuláshoz.
– Erre a bővítésre egyrészt a többi uniós pályázatunk épül, másrészt tulajdonképpen a mi jövőnket is jelenti, hiszen sokkal jobban össze kell kapcsolódnunk a városi és kistérségi intézményekkel – összegezte a múzeum igazgatója.

Rózsa Zoltán ismertetőjéből az is kiderült, hogy a szakmai hátteret a múzeum adta a projekthez, de több külső szakember munkáját is igénybe vették, pedagógusok bevonásával többek között digitális tananyagok készültek. A TIOP-1.2.2-09/1-2010-0025 „A tudás esély, a család egység, a múzeum kapocs” című pályázat keretében a korábban megkezdett oktató múzeum kialakítását tudták folytatni.

A gyerekek oktatásában segít a MiniPC (Fotó: Melega Krisztián)

A gyakorlat során szerzett tapasztalatokra építve miniPC-vel egészült ki az oktatást támogató informatikai háttér. Fogyatékkal élők számára a múzeum egyik termét indukciós hurokkal látták el, amely a hallássérültek számára teszi lehetővé a csoportos foglalkozásokat. A látássérültek egy olyan nagyító készüléket vehetnek igénybe, amelynek kamerája alá egy kisebb tárgy is elhelyezhető, de jegyzetelni is lehetséges segítségével.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.