- hirdetés -

Arra érdemes, rászoruló családok kaptak ajándékot karácsony előtt.

A hagyományoknak megfelelően idén is két családhoz látogatott el a polgármester a karácsonyi ünnepek előtt. A polgármesteri hivatal szociális osztálya választotta ki őket „szociális rászorultságuk, tisztes családi életük, kulturált emberi magatartásuk, sorsjobbító szándékkal teli aktív életvitelük miatt, akik önhibájukon kívül kerültek szűkös körülmények közé” – áll az indoklásban.

A kiválasztottak közül az egyik nem járult hozzá, hogy nyilvánosságra kerüljön kilétük. A másik családnál, a Hun utcában Nagy Józsefné fogadta a városvezetőt. A család 9 gyámgyereket nevel egyszerű, szerény körülmények között saját tulajdonú, kicsi, kertes családi házukban. A legidősebb gyermek 17, a legfiatalabb 9 éves, az egyik gyermek beteg. Különösen büszkék két gyermek tanulmányi eredményére.

Kedden délelőtt, ott jártunkkor már a téli szünet miatt a kisebb gyerekek otthon voltak, és láthatóan örültek az ajándékcsomagnak, amelyet dr. Dancsó József adott át. Az ilyenkor megítélt összeg családonként 50 ezer forint, melynek egy része maga az ajándékcsomag.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.