- hirdetés -

A bivalyerős mezőnyben látványos győzelemmel mutatkozott be az orosházi karatés, akit meghívtak egy pénzdíjas oroszországi elit versenyre.

Az oroszországi Nyizsnyij Novgorodban december 17-én rendezték meg az V. Nemzetközi Meghívásos Profi Súlycsoport nélküli Kyokushin Karate tornát. Erre 24 neves, nagy eredményekkel rendelkező versenyzőt hívtak meg a világ minden részéről, köztük az orosházi Ifj. Zsiga Zsoltot, aki idén megnyerte a nyílt EB-t. Ez és idei eredményei alapján kapta a meghívót a szervezőktől.

Ez már önmagában hatalmas elismerés a fiatal sportolónak, főleg ha tovább csemegézünk a meghívottak névsorában. Mellette olyan nagyágyúk is indultak mint Michael Kozlov tízszeres szuper nehézsúlyú orosz bajnok és szuper nehézsúlyú világbajnok, Tilov Arthur nehézsúlyú Európa bajnoki 2. helyezett, Arsen Khachatryan háromszoros nehézsúlyú orosz bajnok és kétszeres nehézsúlyú Európa bajnok.

A sorsolás nyílt volt és korrekt. Ifj. Zsiga Zsolt első meccsén a 86 kg-os ukrán Dimitry Osyka-val került össze. A 3 perces csatában Zsolti testre megfogta ellenfelét, de a bírók ezt nem adták meg, döntetlent ítéltek. Ezután következett a 2 perces hosszabbítás ahol Zsolt egy hatalmas szaltó rúgással (roll kick) rúgta le ellenfelét!

httpv://www.youtube.com/watch?v=KMxavgltl0A&feature=player_embedded

Így jutott be a legjobb 16-ba, ahol Arsen Khachatryanal került össze. A hajtós, kemény 3 percben Zsolti kapott egy nagyon nagy test rúgást, ami után egy pillanatra le is állt. Ellenfele ezért kapott egy wazarit (fél pontot), és a férfias összecsapás végén ezzel az akcióval nyert.

httpv://www.youtube.com/watch?v=bg4brlfXbJU&feature=related

Azzal hogy Arsen Khachatryan összesítésben 2. lett a 10. helyen végzett Zsolt.

A sayonara partyn Zsolti a verseny főszponzorától megkapta a legszebb meccset küzdő sportoló különdíját. Mindezek mellett Oroszország legnagyobb gázszolgáltatója, a Gazprom egyik vezérigazgatójától névre szóló meghívót kapott a jövő májusi Yamburg Cup-ra, amit Nyugat Szibériában rendeznek. Ez a verseny a Gazprom cég által támogatott meghívásos pénzdíjas súlycsoportos verseny lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.