- hirdetés -

Pál Istvánné, az önkormányzat költségvetési csoportjának munkatársa kapta idén az Orosháza Város Roma Kisebbségek Közösségéért díjat.

A Cigány Kisebbségi Önkormányzat (CKÖ) ünnepélyes keretek között december 16-án tartotta kisebbségek napi rendezvényét a Pacsirta utca 8. szám alatt. Az ünnepség kezdetén Simondán Gusztáv elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Oláh Tibor szavalata után, Laczki János evangélikus lelkész közreműködésével roma gyermekekből álló kiskórus varázsolt karácsonyi hangulatot a terembe.

Ezután Simondán Gusztáv átadta a Orosháza Város Roma Kisebbségek Közösségéért díjat. Idén az orosházi önkormányzat költségvetési csoportjának munkatársa, Pál Istvánné főkönyvi könyvelő kapta az elismerést. Indoklásként elhangzott, hogy mindennapi munkájával évek óta lelkiismeretesen és nagy odaadással segíti az orosházi Cigány Kisebbségi Önkormányzat munkáját. Különös figyelemmel kíséri cigány embertársai sorsát, problémáikra mindig nyitott és segítőkész azok megoldásában.

Pál Istvánné átveszi az elismerést (Fotó: Rajki Judit)

Az ünnepség keretében Lakatos Tibor a roma közösséget segítő munkájáért elismerő oklevélben részesült, amit szintén az elnök nyújtott át a CKÖ külsős tagjának.
– Számomra az a legfontosabb, hogy munkámmal segíthetem, képviselhetem a roma kisebbséget, és amíg tehetem, ezt fogom cselekedni – mondta Lakatos Tibor az oklevél átvételekor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.