- hirdetés -

A kisebbségekért tevékenykedőket díjazták december 27-én a Roma Nemzetiségi Önkormányzatnál (RNÖ). Lustyikné dr. Papp Anikó és Szász Katalin kapták a Kisebbségekért díjat.

A Roma Nemzetiségi Önkormányzat a kisebbségek napja kapcsán minden év végén elismerésben részesíti azokat, akik kiemelten segítik céljaik megvalósításában. Idén utoljára adták ki a Kisebbségekért díjat, miután az önkormányzat neve is változott kisebbségiről nemzetiségire.

A díjat idén utoljára adták át (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A méltatások szerint Lustyikné dr. Papp Anikó a munkaügyi központ vezetőjeként éveken keresztül hozzájárult a romák munkához juttatásáért. Szász Katalin 2010 óta dolgozik a roma nemzetiségi önkormányzatnál, adminisztrátorként. Napi szinten előkészíti a testületi üléseket, elkészíti a jegyzőkönyveket, pályázatokat ír, amelyekkel jelentős összegeket nyertek.

Egyéb elfoglaltságai miatt Lustyikné személyesen nem tudta átvenni az elismerést, Szász Katalin az Orosházi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökétől, Simondán Gusztávtól vette át az oklevelet, plakettet és a vele járó ajándékkosarat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.