- hirdetés -

Sajti és Pajti vidám műsora, kézműves foglalkozás és hamisítatlan karácsonyi hangulat várta az orosházi nagycsaládosokat december 10-én, az evangélikus Székács iskolában.

Immár 20 éve hagyomány, hogy a Nagycsaládosok Orosházi Egyesülete Luca napja tájékán karácsonyváró rendezvényt szervez tagjainak. Nem volt ez másképp idén sem. A december 10-én tartott programra nagyon sok család ellátogatott.

A délelőtt folyamán játszóház várta a kicsiket és nagyokat, melynek keretében karácsonyi figurákat, üvegmécseseket készítettek, és népszerű volt a gipszfestés is. Azokat a gyerekeket, akiknek éppen nem volt kedve „kreatívkodni”, vidám karácsonyi játékok és bábozási lehetőség várta az iskola tornatermében.

Ünnepvárás nagycsaládosok közt

– Az ünnepi ebéd tárkonyos raguleves volt, amit Illyés Gábor készített, mellé pedig mákos guba is került a támogató jóvoltából. Mind a 300 tagcsaládunk számára karácsonyi csomagot állítottunk össze, valamint a Télapó 500 Mikulás-csomagot is hozott a puttonyában. Karácsony táján fokozottabb figyelmet fordítunk a legnehezebb helyzetben levő családjainkra. Az Angyali Csomagküldő Szolgálatnak 10 családot terjeszthettünk fel. Több adományozónak köszönhetően 40 család ünnepi asztalára kerülhet hurka-kolbász. A Rotary Klub által szervezett jótékonysági koncert bevételéből 10 jó tanuló gyermek részesül támogatásban és egy cég jóvoltából további 4 családot is tudunk segíteni. Az egyesületben dolgozó 28 legaktívabb önkéntesünk éves munkáját élelmiszer-csomaggal köszöntük meg- tudtuk meg az egyesület elnökétől, Szilágyiné Bella Margittól, aki az ünnepség keretében tartott rendkívüli közgyűlésen jelentette be, 20 év után leköszön tisztségéről.

A leköszönő elnök elmondta, idén sajnos nagyon kevés adományt kaptak, így a tagcsaládokon kívül hozzájuk fordulókat csak ruhával tudták segíteni. Valamint kevesebb „cipősdoboz” felajánlás is érkezett, mint az előző években.

Az ebédet követően Sajti és Pajti szórakoztatta vidám műsorukkal az apróságokat, majd megérkezett a nagyszakállú is, aki Mikulás-csomaggal lepte meg a gyerekeket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.