- hirdetés -

Népszerű a bőröv és a pénztárca, a kislányok még mindig a Barbie babáért rajonganak. Ajándékötletből nincs hiány, gátat csak a pénztárca szabhat.

Alig két hét múlva itt a karácsony. Talán sokakban még nem is tudatosult igazán, mennyire kevés idő maradt arra, hogy szeretteinek megvásárolja az ajándékot. Azért, hogy ne az utolsó pillanatra maradjon a megfelelő ajándék kiválasztása, és időhiány miatt nehogy ismét azzal lepjük meg családtagjainkat, mint tavaly, néhány ajándékötlettel segítünk.

A postával szembeni Garfieldo játékboltot Mikulás után ismét egyre több szülő, nagyszülő keresi fel, immár karácsonyi ajándékot keresve.

Fontos az ár és a minőség

– A fiúknál még mindig nagy kedvenc a Bakugan, a Ben 10 figurák, és a stratégiai társasjátékok, a kislányoknál örök a Barbie, a póni félék, a kozmetika szettek és a fodrász készletek. Vásárlóink között vannak határozott szándékkal betérők, akik egy adott játékot keresnek és vannak tanácstalanok, akik a segítségünket kérik – sorolta Sütőné Murvai Mária. Az üzlettulajdonos kiemelte, nagyon fontos szempont az ár.
– Ezért mindig ügyelünk arra, hogy úgy állítsuk össze az árukészletet, hogy az olcsóbb, néhány száz forintostól a drágábbig legyen játék az üzletben, és csakis jó minőségű termékeket értékesítünk. Általában azt tapasztaljuk, hogy a család összeadja a pénzt és közösen veszik meg a régóta vágyott játékot a gyermeknek – mondta.

Feleségnek táska, férjnek pénztárca

A bőrből készült kabátok, táskák és kiegészítők még mindig népszerűek, a Mónika Bőrdíszműben is egyre többen érdeklődnek az ünnepek előtt. Vannak, akik egyelőre csak feltérképezzék a választékot és sokan kérik az üzlettulajdonos, Vargáné Kovács Mónika segítségét is.

– Népszerűek a bőrövek, pénztárcák, bőrkabátok, irattartók vagy kulcstartók. Előfordul, hogy valaki konkrét elképzeléssel jön, aztán mégis meggondolja magát, mert valami jobbat talál és az árban is megfelelő számára. Ajándékot már néhány száz forintért lehet venni, és segítünk azoknak, akik nem tudják, mit ajándékozzanak. A férfiak karácsonykor főként táskát és bőrkesztyűt keresnek, a nők pénztárcát és övet – tudtuk meg Vargáné Kovács Mónikától. – Sokan azt gondolják, hogy a bőrből készült termékek drágák, de ez nem így van, pénztárca és öv már kétezer forinttól is kapható. Ezek mindegyike valódi bőr és magyar áru.

Az üzlettulajdonos kiemelte, a választék igen széles, az üzletben apróságok, akár névre szóló termékek is vannak, és méretre is készítenek termékeket. A fiatalok körében népszerűek a kulcstartók, telefontartók, hűtő mágnesek, egyedi tollak.

Sokan egészségmegőrző terméket vásárolnak karácsonyra. A kórház üzletsorán található PRIMA-PROTETIKA Gyógyászati szaküzletben már érezhető, hogy karácsonyra készülődnek az emberek, egyre többen térnek be az üzletbe.

Örömet okoz egy jól eltalált ajándék

– Nagyon keresettek a melegítős funkciós termékek; a hőpárnák, a melegítő ágybetéteket, amiket főleg időseknek visznek ajándékba. Népszerűek a masszírozós termékek, a mágneses karkötők és ékszerek is, melyek nemcsak mutatósak, de gyógyító hatással is rendelkeznek. Rendszeresen meghirdetjük a kedvezményes áron kapható termékeinket, ezek közül nagyon sokan választanak ajándékot karácsonyra. Az üzletben lehetőség van a termékek kipróbálására is, amivel sok esetben élnek is a vásárlók – tájékoztatott Ángyán Lászlóné boltvezető.

Divatcikk lett az óra

A Göndös Óraszaküzlet forgalmán is érződik az ünnep közeledte, bár a főtér kialakítása miatti költözés okozott némi fennakadást.
– A régi helyünkön főként az idősebb korosztályból állt a vevőkör, a volt műszaki áruházban kialakított üzletünkbe viszont már sok fiatal tér be, akik a dizájnosabb órákat keresik. Erre viszont nem igazán tudtunk felkészülni, mert hamarabb kellett költöznünk az eredetileg januárra tervezett időpontnál – tájékoztatott Göndös László órásmester. Az üzlettulajdonos elmondta, az óra manapság már nem az időmérő funkciót tölti be, hanem divatcikk lett.
– Karácsonyra a jó minőségű, drágább órákat már megvásárolták vagy megrendelték, félretetették, nem szokták az utolsó pillanatra hagyni. Egyébként egyre jobban tapasztalható, hogy az olcsóbb órákat választják a vevők ajándéknak. Régebben 10-20 ezer forintot áldoztak erre, ma már ennek felét. Viszont olyan széles választék van órákból, hogy sokszor a vevő is alig tud dönteni – összegzett Göndös László.

Költöznie kellett a Jumbó üveg-porcelánboltnak is a volt műszaki áruházban kialakított üzletbe, ahol egyre több vevő fordul meg karácsonyi ajándékot keresve. Inkább az apróbb, olcsóbb tárgyak iránt érdeklődnek.

– Minden évben van valami termékünk, amit nagyon szoktak keresni, idén például a talpas tortatál a sláger. Főként a használati tárgyak iránt nagy az érdeklődés, a drágább porcelánokat ritkábban választják ajándéknak. Üzletünkben folyamatos az árufeltöltés, karácsonyig igyekszünk minden vásárlói igényt kielégíteni – hangsúlyozta Héjjas Éva Anna üzlettulajdonos.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.