- hirdetés -

Nemrégiben új szolgáltatásokat vezettek be a bölcsődében, az időszakos gyermekfelügyelet, a játékkölcsönzés és a sószoba rövid időn belül nagyon népszerű lett.

Az új szolgáltatások közül az időszakos gyermekfelügyelet elsősorban a GYED-en lévő szülőket segíti, hisz amíg az ügyeiket intézik, addig csemetéikkel szakképzett nevelők foglalkoznak.

– Így célja kettőssé válik, hisz egyrészt a szülőt mentesíti, másrészt a gyermek játékosan beleszokik a bölcsődei életbe és amikor már ténylegesen bölcsődéssé válik, akkor nem kell újból elkezdeni a beszoktatást, mert úgymond „hazajön” hozzánk. Nagyon sok ilyen gyermekünk van jelenleg is, akik e szolgáltatás keretében ismerkednek a bölcsődével. A szülők pedig hálásak mindezért, hisz ez számukra is nagy segítség- összegzett a bölcsőde vezetője, Christiánné Grósz Flóra.

A bölcsődevezető egy tévhitet is eloszlatott, hiszen sok szülő még mindig abban a tudatban él, hogy évekkel korábban be kell iratatni gyermekét ahhoz, hogy bölcsődébe járhasson.
– Ez már a régmúlt, hisz ha a jogszabályi feltételeknek megfelelnek a szülők, akkor két héten belül tudunk segíteni- emelte ki Christiánné Grósz Flóra.

A bölcsőde három gondozási egységének hat csoportjába jelenleg 47 gyermek jár, közülük nyolc apróság éli a beszoktatás időszakát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.