- hirdetés -

Egy nyertes pályázatnak köszönhetően korszerű betegágyakkal gazdagodik az Egységes Szociális Központ.

Az Egységes Szociális Központ (ESZK) 23 korszerű, ápolást könnyítő betegágyak és hozzájuk tartozó matracok beszerzésére pályázott. Az ESZK telephelyei közel 100%-os kihasználtsággal működnek, mintegy 250 idős ember ellátásáról gondoskodnak, a berendezés és az eszközellátottság pedig korszerűtlen. A pályázathoz nem kellett önerő, azt az önkormányzat nyújtotta be a szeptemberi képviselő-testületi döntés alapján. Szerdán érkezett a hír, öt speciális ágyat és hozzá tartozó matracot kap az intézmény.

– Országos szinten összesen 200 ágyra pályázhattak az idősek ellátását végző intézmények, azt gondolom, hogy bár 23 ágyat szerettünk volna, ez az öt ágy az előbbieket figyelembe véve nagy siker. Végtelenül örülünk, hisz több olyan betegünk van, akik intenzív ellátásra szorulnak. Ezek az ágyak nemcsak lakóink kényelmét szolgálják, de az ápoló személyzet munkáját is nagyban megkönnyítik. Az ágyakat – amiket használatra kaptuk, nem kerül a tulajdonunkba – két nagyobb intézményünkben, a Platán és az Ezüst Fenyő Idősek Otthonában helyezzük el – tájékoztatott Vaszkán Erzsébet, az Egységes Szociális Központ vezetője.

Megtudtuk, hogy az intézmény jelenleg két ilyen elektromos ággyal rendelkezik, a pályázaton nyert speciális ágyak használatát külön képzésen sajátítják el a dolgozók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.