- hirdetés -

Az orosházi központú távközlési cég 44 millió forintot nyert egy EU-s pályázaton új telephelyre és kutatás-fejlesztésre.

Szentetornyán, a Gyopár Sportcentrumban tartotta szerda délután az Oros-Com Kft kutatás-fejlesztési projektjének nyitórendezvényét. Az “EduCommerce elektronikus kereskedelmet támogató közösségi vevőképzési megoldás kifejlesztése, továbbá fejlesztési és informatikai központ kialakítása Orosházán” című pályázaton 44 millió 163 ezer 406 forintot nyertek. A cég 5 éve foglalkozik infrastruktúra fejlesztéssel, ezen idő alatt rengeteg optikai és hírközlési rendszert építettek Orosházán és térségében.

Az Oros-Com vezetői: Szántó József és Szabó Ferenc a projektnyitón (Fotó: Rosta Tibor)

– Most szeretnénk tartalmat vinni a rendszerre és olyan típusú megoldásokat kifejleszteni, amelyek a már meglévő hálózatot még inkább használhatóvá, kényelmesebbé és elérhetővé teszik – mondta Szántó József, az Oros-Com Kft cégvezetője.

A pályázaton nyert összegből két területre jut.
– Egyrészt kutatás fejlesztés keretében olyan online platformot készítünk EduCommerce néven, ami lehetővé teszi azt, hogy mindenféle különösebb informatikai tudás nélkül felkészítsük vevőinket számítógépes tananyag készítésére. A második részben Orosházán a Dózsa György utca 9 alatt egy műszaki és informatikai központot alakítottunk ki. Ide költözött a cég ügyfélszolgálata és itt alakítjuk ki az új szerverházat is.

Az EduCommerce szakmai koncepciójáról Kővári Tamás, az MKM Marketing Institute Kft ügyvezetője tartott előadást.
– Olyan online rendszert állítunk elő, amely új frontot nyit a vásárlókért illetve a partnerekért folytatott harcban. A szolgáltatást, rendszert igénybevevő cégek saját partnereik, ügyfeleik számára online oktatóanyagokat, teszteket készíthetnek majd, az így nyert információkat pedig felhasználhatják és részletes elemzéseket készíthetnek belőle. A célközönség elsősorban az üzleti szféra, hiszen a megbízók elsődlegesen a cégek lesznek. Gyógyszeripar, építőipar, pénzügyi cégek érdeklődnek elsősorban, de a rendszert végső soron a magánszemélyek használják majd – mondta Kővári Tamás.

A projekt idén tavasszal indult, jövő nyárra ígérik a rendszerek lefejlesztését és indítását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.