- hirdetés -

A szociális munka napja alkalmából szerdán ünnepség keretében köszöntötték a szociális területen dolgozókat.

Az Egységes Szociális Központ harmadik éve rendezi meg az ünnepséget, melynek keretében az intézmény dolgozói elszakadva a hétköznapok folyamatos munkáitól, egy kis időre összegyűlnek az intézmény székhelyén, a Teréz utcai Idősek Otthonában.  A szociális terület minden munkatársa az év során fáradságos és kitartó munkával folyamatosan segíti azokat az embereket, akik a városban, az intézményhez fordulnak támogatásért, gondoskodásért. Fontos, hogy mindannyian érezhessék azt a megbecsülést, amely ezt a munkát övezi, ezért minden év novemberében ünnepi keretek között köszöni meg az intézmény vezetése a dolgozók áldozatos munkáját.

A „Szociális Munka Napja” az International Federation of Social Workers (Szociális Munkások Nemzetközi Szövetsége) nevéhez kötődik. A szervezet jelenleg 77 országban rendelkezik tagszervezetekkel, köztük van a Szociális Munkások Magyarországi Egyesülete is. Magyarországon az emberek közel egyharmada küszködik olyan problémával, ami valamilyen szociális kezelést, gondozást igényel. Szociális munkásnak lenni jóval több, mint munka: szolgálat ez a szó legnemesebb értelmében.

A rendezvényen Zalai Mihály alpolgármester köszönetét fejezte ki a dolgozóknak kitartó munkájukért, és kiemelte mennyire tiszteli azt a nehéz lelki és fizikai terhekkel járó mindennapi feladatot, amit az intézmény dolgozói nyújtanak az arra rászorulóknak nap mint nap. A köszöntőket követően a dolgozók egy része jutalomban és „év dolgozója” elismerésben részesült. A rendezvény ünnepi műsorral folytatódott, melyen a Békés Megyei Hunyadi János Közoktatási Intézmény fiatalja, és a Duma Színház tagjai adtak elő egy musicalválogatásból álló színvonalas műsort. Az ünnepség a dolgozók megvendégelésével zárult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.