- hirdetés -

Mármint legújabb útifilmjét, amit az Indiáig tartó több mint 8000 kilométeres útja alatt forgatott.

A Két marék földdel a Himalájába című film nagyszerűen érzékelteti Lénárt “Léna” Ferenc és Matulai György élményeit és megpróbáltatásait. A két kerékpáros 3 hónap alatt tette meg a 8394 kilométert, hogy eljusson Kőrösi Csoma Sándor sírjához Indiába.

Már a készülődés és az utazás beszámolóit írva és olvasva is úgy gondoltam, csakis megszállott és jó értelemben vett őrült lehet az, aki képes a fél világon, életveszélyes környékeken kerékpározni. Ám a filmet megnézve ez az érzés és gondolat csak megerősödött bennem.

A DVD borítója

A filmhez a nyersanyagot Léna forgatta saját kézi kamerájával, így az egzotikus országoknak nem csak a fizetett útifilmekből ismert arcát láthatjuk, hanem elénk tárul az igazi Ázsia is. Fantasztikus tájak, nekünk szokatlan kultúrák elevenednek meg a képernyőn és láthatjuk, hogy milyen, számunkra elképzelhetetlenül elmaradott körülmények között él az iráni vagy az indiai emberek többsége. Így könnyen képet kaphatunk arról is, mennyi viszontagság közepette értek célba a magyar kerekesek.

Léna november 24-én, csütörtökön 17 órától mutatja be filmjét Orosházán a Justh Zsigmond Városi Könyvtár gyermekkönyvtárában. És ahogy az lenni szokott, élménybeszámolót is tart és válaszol a kérdésekre is. Az előadás végén pedig lehetőség lesz filmvásárlásra és dedikálásra is.

Ha nem tudsz elmenni, a DVD-t megrendelheted ide kattintva. Léna pedig – ahogy eddig is tette – Orosházán személyesen viszi házhoz neked.

httpv://www.youtube.com/watch?v=A3jfXXXl5SA

A filmről remek kritikát írt Buzai Csaba, itt olvashatod. A Lénáról megjelent eddigi írások itt vannak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.