- hirdetés -

De a munka nem, a KSH összegzi majd a népszámlálás során kapott adatokat. 

Orosházán összesen 16 ezer 402 címmel dolgoztak az összeírók. Interneten az adatszolgáltatók 15,4 %-a töltötte ki az íveket, papír alapú önkitöltést pedig 14,8% választott, a többség tehát a számlálóbiztosi interjú keretében vett részt a népszámlálásban. 123 fő számlálóbiztos járta az elmúlt hónapban Orosháza utcáit, közülük kettőt kellett lecserélni – egyiket betegség, másikat alkalmatlanság miatt. A válaszadást egy esetben tagadtak meg, az összeírás többszöri megkísérlése ellenére sem teljesült az adatszolgáltatás, ezért a jegyző szabálysértési eljárást kezdeményez.

Noha maga az összeírás időszaka véget ért, a munka nem. November 9-től a Központi Statisztika Hivatal (KSH) területfelelősei átveszik a felülvizsgálóktól a számlálóbiztosok által leadott, kitöltött kérdőíveket, egyéb nyomtatványokat. A települési népszámlálási felelős pedig összefoglalja a tapasztalatokat, amit a településrészek és közterületek javítását tartalmazó táblázattal és az elszámolással együtt továbbít majd a KSH megyei felelősének.

A KSH összegzi a népszámlálás során kapott adatokat, melyeket statisztikai célra használnak fel. Az összesített, feldolgozott adathalmazra alapozva gazdasági, egészségügyi, oktatási és szociális fejlesztéseket terveznek, pályázatokat építenek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.