- hirdetés -

Ökumenikus, városi megemlékezést tartottak a katonai temetőknél november 1-jén.

Az immár évek óta hagyományos megemlékezésen a magyar hősök sírkertjében Kovács Árpád református lelkész idézett a 23. zsoltárból. Őt Ördög Endre evangélikus lelkész követte, aki imádkozott a hősi halált halt katonákért és az összes elesettért.
– Könyörgünk az egész emberiségért, békességért, hogy ne fegyver szóljon többé, hanem emberi szó, Krisztusi szó, vigasztaló és előrevivő szó, mindaz, ami erősebb lehet fegyverek hangjánál, gyűlölködés hangjánál, bűnök hangjánál – mondta.

Az evangélikus lelkész szavai után Dr. Laurinyecz Mihály esperes plébános megszentelte a katonai temetőt majd vezetésével a jelenlévő közel 50 ember – felekezettől függetlenül – közösen mondta el a Miatyánkot.

Dr. Laurinyecz Mihály, Ördög Endre és Kovács Árpád mondott imát a hősi halottakért. (klikk a képre) Fotók: Melega Krisztián

Az egyházi szertartás után dr. Dancsó József polgármester vezetésével a jelenlévő orosházi helyi- és országos politikusok közösen rótták le kegyeletüket a magyar, román és orosz katonai temetőkben. A hivatalos koszorúzás után pedig magánszemélyek is elhelyezték gyertyáikat és virágaikat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.