- hirdetés -

Döntetlennel zárult az Újpest B – Orosháza FC találkozó.

Újpest B – Orosháza FC 0-0

NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Bp., Szuzsa Ferenc Stadion. 200 néző.

Vezette: Gaál Gyöngyi ( Takács G., Aradi J.)

Újpest B : Horváth T. – Nagy J., Szalai, Banai, Petrezselyem – Üveges, Popovics, Balogh B., Bognár (Iflinger 68′) – Remili (Horváth R. 80′), Kocsis D.
Vezetőedző: Szlezák Zoltán

Orosháza: Molnár T. – Szabó N., Futaki, Szabó A., Kerepeczki – Varga R., Juhász N., Petneházi, Ács L. ( Tóth D. ’59) – Szabó T. (Randelovic 59′), Végh A. (Buza 88′)
Edző: Major László

Csapatunknál a szombat-szerda-vasárnap ritmusban játszott mérkőzések több sérülést okoztak, így a védelem közepén Nemanja Milenkovic helyén Szabó Attila, Szűcs Dani helyén Szabó Norbert játszott, míg Kerepeczki is a védelemben kapott helyet. Elől hosszú idő után újra bizalmat szavazott Major edző Szabó Tamásnak.

Az Újpest fiatalokból álló csapata két ponttal előzte meg a mérkőzés előtt az OFC-t. A legutóbbi Megyeri úti találkozón a hazaiak az utolsó percben szerzett kicsit szigorúan megítélt büntetővel hozták 2-2-es döntetlenre a mérkőzést.

Major László edző mérkőzés előtti nyilatkozatában kifejtette, hogy csapatunknak nincs más választása, mint még idegenben is a győzelem megszerzése, mivel a sok döntetlennel a kieső helyre csúszott csapatunk. A mérkőzésen a hazaiak lila-fehér csíkos felsőben, lila nadrágban léptek pályára, a mieink a szokásos sárga-feketében.

Az első félidő enyhe újpesti mezőfölényt hozott, amit az 5-1-es szögletarány jelentett. A félidő egyetlen helyzetét a 15. percben Balogh hagyta ki, 14 méteres lövését Molnár kapus bravúrral védte. A második játékrészben ismét az Újpestnek adódott gólszerzési lehetőség, de Balogh a szélről visszagurított labdát 7 méterről mellépasszolta. Az 55. percben az Orosháza fordíthatta volna a maga javára a mérkőzést, Petneházi egy remek cselsorozat után a kapusa lőtte a labdát.

Változatos volt a játék, ám a védelmek jól álltak a lábaikon. A játékvezető, Gaál Gyöngyi a 92. percben egy igazságos döntetlennel végződött meccsnek vetett véget.

Szlezák Zoltán: – Igazságos az eredmény.

Major László: – Az újabb döntetlennel nem sokra megyünk.

Az Orosháza FC hazai pályán a Kazincbarickát fogadja november 5-én, szombaton. A meccs kezdete 13 óra 30.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.